Am găsit una dintre salatele preferate în această vară: salata de castraveți cu cartofii zdrobiți, super crocanți! Foarte ușor de preparat, această salată combină castraveții proaspeți și cartofi aurii și crocanți stilul „cartofi zdrobiți”, creând un echilibru delicios de texturi și mai presus de toate un contrast cald-absolut rece, ce creează dependență. Va fi ideală pentru a vă însoți felurile principale, pentru un aperitiv original sau chiar ca acompaniament pentru un grătar! ;-)
Cât timp se poate păstra această salată? Salata de castraveți este cea mai bună când este făcută proaspătă. Cu toate acestea, puteți păstra salata într-un recipient ermetic la frigider timp de 1 până la 2 zile. Cartofii își vor pierde o parte din textura crocantă.
Cu ce fel principal poate fi însoțită această salată? Această salată se potrivește perfect cu carnea la grătar precum puiul, friptura sau peștele. De asemenea, este ideal ca acompaniament pentru un grătar sau ca aperitiv original în timpul unei mese de vara.
Care sunt posibilele variante ale acestei salate? Puteți varia această salată adăugând legume precum roșii cherry, ceapă roșie sau ridichi de exemplu. Pentru o variantă mai bogată și mai delicioasă, adăugați bucăți de bacon crocant, lardone sau bucăți de brânză!
Pot prepara cartofi la cuptor dacă nu am o friteuza cu aer? Desigur ! Aranjați cartofii pe o tavă de copt, ungeți-i cu ulei și gătiți-i la 220°C timp de 25-30 de minute până devin crocanți.
Cu ce ar trebui să înlocuiesc iaurtul grecesc? Il poți înlocui cu iaurt natural sau brânza de vaci de exemplu.
Ce ierburi aromatice putem folosi? Vă recomandăm să folosiți ierburi proaspete ca în rețetă, care variază în funcție de gusturile dvs. cu de exemplu cepșoară, busuioc sau mentă.