Salata de castraveti cu iaurt

Varianta aperitiv a sosului tzatziki. O reteta foarte gustoasa si extrem de racoritoare, numai buna pentru vara!
Ingrediente
Rețete inrudite
-
Salata de castraveti cu sos de iaurt
-
Salată crocantă de castraveți și cartofi
-
Salată de pepene verde, feta, avocado și castraveti: extra fresh!
-
Salată japoneză de castraveți marinați
Preparare
- Castravetii se curata si se taie rondele cat mai subtiri.
- Usturoiul se curata si el, se toaca rondele, se zdrabeste putin pentru a'si lasa gustul si se adauga peste castraveti.
- Se adauga zeama de lamaie, uleiul, sare si menta macinata dupa gust.
- Se lasa la frigider pana cand se toaca marunt mararul.
- Se scoate de la frigider, se adauga mararul si iaurtul. Se amesteca pana la omogenizare.
- Se lasa 10 minute la frigider pentru ca gusturile sa se intrepatrunda.
- Se serveste rece. Pofta buna !
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
09 Sept.2013 In loc de iaurt , eu pun smantana.. Este mai gustoasa salata si nu o fac numai din 3 castraveti, nu sunt singura.......si pun otet de mere in loc de lamaie, este mai cu alt fel de gust. Castravetii dupa ce au fost curatati si taiati rondele cat mai subtiri, se lasa cel putin o jumatate de ora dupa care se storc (in maini) iese sucul care poate face rau celor care au probleme cu sanatatea.. Apoi se poate pune usturoiul smantana, uleiul si otetul...sau lamaia. Am uitat sarea, peste castravetii taiati rondele se pune sare si apoi se storc.
Am inghitit in sec. Diseara am sa fac si eu. Am tot ce-mi trebuie. Multumesc PetitChef!
Teo