Castravetii spalati si eventual curarati de coaja. se injumatatesc pe lungime.Cu ajutorul unei lingurite se scot simburii, care eu ii pun la blender cu ceva iaurt/sana si sare si amestecul obtinul il beau.
Jumatatile de castraveti se feliaza nu prea subtiti., se amesteca cu verdeturile tocate marunt si din sare, piper,zahar,otet/zeama de lamiie si ulei se face o marinada dupa gustul fiecaruia, care se toarna peste castraveti.Totul se amesteca si se poat servii.
Daca salata nu o serviti imediat se poate prepara totul si pune la rece,cum descris mai sus, doar ca marinada se toarna doar inainte sa se aduca la masa.
Simburii castravetilor , ii scot deoarece sarea din marinada dezhidrateaza castravetii si in acest fel se formeaza intr-un timp f. scurt prea multa zeama si marinada isi pierde din gust.Iar feliile de castraveti nu le tai f. subtiri,deoarece cum zis mai sus, sarea l-e inmoaie f. repede, dar ele fiind mai groase ca.3-4mm, nu se inmoie atit de repede de-a lungul servirii ei.