Petitchef

SALATA SIMPLA DIN CASTRAVETI

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4
Cost estimat: 1.46 (0.36€/porție)

Preparare

  • Castravetii spalati si eventual curarati de coaja. se injumatatesc pe lungime.Cu ajutorul unei lingurite se scot simburii, care eu ii pun la blender cu ceva iaurt/sana si sare si amestecul obtinul il beau.
  • Jumatatile de castraveti se feliaza nu prea subtiti., se amesteca cu verdeturile tocate marunt si din sare, piper,zahar,otet/zeama de lamiie si ulei se face o marinada dupa gustul fiecaruia, care se toarna peste castraveti.Totul se amesteca si se poat servii.
  • Daca salata nu o serviti imediat se poate prepara totul si pune la rece,cum descris mai sus, doar ca marinada se toarna doar inainte sa se aduca la masa.
  • Simburii castravetilor , ii scot deoarece sarea din marinada dezhidrateaza castravetii si in acest fel se formeaza intr-un timp f. scurt prea multa zeama si marinada isi pierde din gust.Iar feliile de castraveti nu le tai f. subtiri,deoarece cum zis mai sus, sarea l-e inmoaie f. repede, dar ele fiind mai groase ca.3-4mm, nu se inmoie atit de repede de-a lungul servirii ei.


Poze

SALATA SIMPLA DIN CASTRAVETI
SALATA SIMPLA DIN CASTRAVETI - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de paste - simpla si rapida
Salata de paste - simpla si rapida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salată japoneză de castraveți marinați
Salată japoneză de castraveți marinați
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salată crocantă de castraveți și cartofi
Salată crocantă de castraveți și cartofi
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de castraveti cu sos de iaurt
Salata de castraveti cu sos de iaurt
2 porții
5 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează