Petitchef

Corabioare din Vinete

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se spala vinetele si dovlecelul si se taie codita vinetelor. Se taie in in 2 pe lungime si folosind un cutit se cresteaza miezul care va fi scos. Cu o lingurita se scoate miezul, lasand o margine de aproximativ 0.5cm. Cupele ramase se sareaza in interior si se lasa sa se scurga.
  • Miezul de dovlecel si de vanata se pune intr-o sita, se sareaza si se lasa la scurs cam 20 de minute.Tocam ceapa si ardeiul marunt si le calim in 2 linguri de ulei de masline. Adaugam putina sare, iar dupa vreo 5 minute adaugam rosiile decojite si miezul de vinete si dovlecei, toate tocate maricel.
  • Lasam sa fiarba 10 minute, pana se leaga putin sosul, iar apoi adaugam usturoiul tocat marunt, patrunjelul tocat, cimbrul, oregano, piper si sare daca mai e nevoie.Umplem vinetele si dovlecelul cu amestecul obtinut si le putem orna cu cate o felie de rosie. Le aseazam in vasul care va merge la cuptor, vas in care am pus 1 lingura de ulei de masline.
  • Turnam o cana de apa in vasul cu legumele si coacem timp de 45 - 60 minute la cutorul incins la 200 de grade, pana cand se rumelesc. Daca vreti o mancarica de post, puteti lasa legumele asa cum sunt. Noi am presarat pe deasupra putin cascaval razuit si am mai lasat 5 minute la cuptor. Un pranz sau o cina usoara, dar foarte aromata, cu doar 70 calorii la 100 grame varianta cu cascaval, si 55, varianta fara cascaval.


Poze

Corabioare din Vinete
Corabioare din Vinete - poza 2
Corabioare din Vinete - poza 3
Corabioare din Vinete - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

Marietta, 16/06/2020

O scapare cam importanta: la Ingrediente nu sunt trecute vinetele, desi preparatul se numeste ”Corabioare din vinete”

(3) (0) Abuz
06/05/2014

Gustos si aromat !

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează