Se spala vinetele si dovlecelul si se taie codita vinetelor. Se taie in in 2 pe lungime si folosind un cutit se cresteaza miezul care va fi scos. Cu o lingurita se scoate miezul, lasand o margine de aproximativ 0.5cm. Cupele ramase se sareaza in interior si se lasa sa se scurga.
Miezul de dovlecel si de vanata se pune intr-o sita, se sareaza si se lasa la scurs cam 20 de minute.Tocam ceapa si ardeiul marunt si le calim in 2 linguri de ulei de masline. Adaugam putina sare, iar dupa vreo 5 minute adaugam rosiile decojite si miezul de vinete si dovlecei, toate tocate maricel.
Lasam sa fiarba 10 minute, pana se leaga putin sosul, iar apoi adaugam usturoiul tocat marunt, patrunjelul tocat, cimbrul, oregano, piper si sare daca mai e nevoie.Umplem vinetele si dovlecelul cu amestecul obtinut si le putem orna cu cate o felie de rosie. Le aseazam in vasul care va merge la cuptor, vas in care am pus 1 lingura de ulei de masline.
Turnam o cana de apa in vasul cu legumele si coacem timp de 45 - 60 minute la cutorul incins la 200 de grade, pana cand se rumelesc. Daca vreti o mancarica de post, puteti lasa legumele asa cum sunt. Noi am presarat pe deasupra putin cascaval razuit si am mai lasat 5 minute la cuptor. Un pranz sau o cina usoara, dar foarte aromata, cu doar 70 calorii la 100 grame varianta cu cascaval, si 55, varianta fara cascaval.
Comentarii:
O scapare cam importanta: la Ingrediente nu sunt trecute vinetele, desi preparatul se numeste ”Corabioare din vinete”
Gustos si aromat !