Se amesteca branza de vaci cu 2 oua; daca nu aveti intoleranta la stafide, aruncati si o mana de stafide in compozitie. Apoi puneti si zahar .
Se separa galbenusurile de la 5 oua. Se amesteca cu zahar (sa zicem inca o treime ), cu 2 pliculete de zahar vanilat. Apoi se adauga si smantana.
Umplem clatitele cu branza dulce.
Le rulam si le asezam in vasul roman.
Se pun bucatele subtiri de unt peste clatite, din loc in loc. Apoi se toarna peste clatite sosul din galbenus si smantana. Se introduce vasul in cuptor, la foc mic (180C). Dupa aproximativ 20-25 de minute, sosul din galbenus si smantana ar trebui sa inceapa sa “se prinda” (?de poanta). In acest moment se scoate vasul, cu grija ca frige, si se intinde spuma de albus pe deasupra. Se reintroduce in cuptor.
Se mai lasa la cuptor aprox 20 de minute pana cand caramelizeaza usor albusurile . Se poate servi imediat, calda, dar si a doua zi, rece, este foarte buna. Daca e prea dulce, se poate servi impreuna cu un sprit demidulce. Daca nu e prea dulce, la fel .
Comentarii:
Super bune
Ok
E superrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!1
Aspect comercial egal cu zero
O reteta minunata! Pofta buna!