Clatite banatene

Desert
4 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Se amesteca branza cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.
    Se separa ouale; galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.
  • Clatitele se umplu cu amestecul de branza:Se impacheteaza, cam asa sau cum vreti voi.Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarand fulgi de unt si pe deasupra.
  • Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se continua baterea pana la completa lui dizolvare.Mereu imi place cat de giumbuslutica se-arata spuma la final.
  • Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se acopera cu bezeaua:Se dau la cuptor la 150 de grade pana se caramelizeaza bezeaua.
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Sooooooper

abuz

anonymous

Bunaa

abuz

anonymous

Astea-s cele mai gustoase clatite de pe fata pamantuluiiiiiiiiiiiiiii

abuz