Mixam ouale cu praful de sare si cu lingura de ulei. Adaugam laptele si faina. Mixam bine pentru a nu se forma cocoloase. Turnam cate un pic de apa minerala pentru a obtine un aluat de consistenta unei smantani . Lasam aluatul la frigider 30 minute apoi prajim clatitele.Pentru o varianta mai light eu le-am prajit intr-o tigaie Tefal, fara adaos de ulei.Pentru a nu se lipi clatitele de tigaie nu adaugati zahar in compozitie si nu uitati de lingura de ulei.
Intre timp pregatim umplutura de branza .Intr-un bol mixam 250 gr branza de vaci, 1 ou, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri zahar, stafide hidratate in rom .
Umplem 8 clatite cu crema de branza. Impachetam clatitele si le asezam intr-un vas de yena uns cu unt. Deasupra clatitelor presaram fulgi de unt.
Din 4 galbenusuri, 1 zahar vanilat si 200 ml smantana dulce facem un sos de vanilie, pe care il turnam peste clatite. Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Punem clatitele in cuptor 7-8 minute, pana cand sosul de vanilie incepe sa se inchege usor.
Din cele 4 albusuri ramase si 6 linguri de zahar facem o bezea tare.Scoatem tava cu clatite din cuptor si asezam stratul de bezea.
Dam din nou la cuptor pana cand bezea se rumeneste. Stati cu ochii pe ea, deoarece se rumeneste destul de repede. Se serveste calda, dar este foarte buna si rece.
EXCELENTE,AM MANCAT LA PETROSANI,HOTEL JIU;L-AM RUGAT PE BUCATAR SA-MI DEA RETETA SI NU A VRUT SA O DEA DESI NU E DIN ZONA LUI.NOROC CU DV.SI VA MULTUMESC CA EXISTATI ! SA O TINETI TOT ASA; GABI SEV.-TURNU SEVERIN
Comentarii (11):
Prea multa munca ...pt ceva ....asa si asa ...la gust.....
Voi pregati acest desert care arata de-a drept ul senzational!
Arata super! o voi incerca si eu!
Pare incredibil de fina si delicioasa
Suna extraordinar! maine o voi incerca si eu :)
Pare a fi demential de buna reteta! Banatu-i fruncea!
Sint foarte bune amincat
Bunaaaaa.
EXCELENTE,AM MANCAT LA PETROSANI,HOTEL JIU;L-AM RUGAT PE BUCATAR SA-MI DEA RETETA SI NU A VRUT SA O DEA DESI NU E DIN ZONA LUI.NOROC CU DV.SI VA MULTUMESC CA EXISTATI ! SA O TINETI TOT ASA; GABI SEV.-TURNU SEVERIN
Sunt excelente am mincat la ANA LUGOJEANA si putin flambate EXCELENT