Pentru inceput spalam oasele de porc si le punem la fiert in apa cu sare. Cand carnea isi lasa spuma avem grija sa o indepartam. Intre timp curatam legumele, le taiem cubulete mici si le adaugam la ciorba.
Tocam coditele de la patrunjel si le adaugam si pe acestea ...lasam sa fiarba.Cand legumele sunt fierte, adaugam sucul de rosii, condimentam cu legumele deshidratate (tip Knorr, Vegeta, etc), sare si piper dupa gust.
Intr-un vas punem la fiert o cana de bors si o dam in clocot. Punem la ciorba o mana de taitei, mai lasam sa fiarba 10 minute si turnam borsul fiert.Mai lasam ciorba sa clocoteasca de cateva ori si luam vasul de pe foc. Tocam patrunjel si presaram din belsug. Servim cu ardei iute si smantana.
O cana de borc? Si 3 sosete de orc. Au?! :)))). Ne-ai facut sa radem desi nu ai intentionat asta. Comicul de situatie e cel mai savuros. Nu te supara! Sa mai si radem un pic in nebunia in care traim.
Pastarnac, si cartofi si taitei, doua linguri de Vegeta.....Sabina, de unde dracu' ai invatat reteta asta? Observ ca ai si o intreaga ploaie de stelute de la "gospodine" la fel de proaste ca si tine!
Lasa-l niabii de pastarnac si lasa si telina, pastreaza-le pentru o supa, si mai pune doua cepe ca fara ceapa ciorba iese aspra; degeaba bagi nu stiu cate alte legume pentru ca ceapa da dulceata mancarurilor si ciorbelor, bineinteles. Si hotaraste-te ce pui, ori fidea ori taitei ca la ingrediente zici fidea iar la preparare zici taitei; eu as prefera fideaua ca taiteii sunt prea grosi, astia merg la o supa.
Bună ciorba asta,fără ceapă dar cu legume deshidratate de tip Knorr, Vegeta. Glumesc, evident. Dacă mai pui și o rădăcină de pătrunjel și încă o legumă la alegere, de E-uri chiar nu ai nevoie, mai ales că ai sarea și piperul printre ingrediente.La final, merge și leuștean în amestec, chiar și mărar sau frunze de țelină, e chestie de gust.
Poate gasim si un cub de porc si atunci ne trebuie doar o oala si apa. Sau poate gasim un cubulet care sa le contina pe toate si il servim cu un pahar cu apa, ca pe pastile. Iti dai seama cata economie de timp si munca?
Comentarii (29):
Dupa cum stim, cea mai buna pasare e tot porcul !
Buna
O cana de borc? Si 3 sosete de orc. Au?! :)))). Ne-ai facut sa radem desi nu ai intentionat asta. Comicul de situatie e cel mai savuros.
Nu te supara!
Sa mai si radem un pic in nebunia in care traim.
Daca adaugi vegeta inseamna ca nu e reteta. E vegeta
Pastarnac, si cartofi si taitei, doua linguri de Vegeta.....Sabina, de unde dracu' ai invatat reteta asta? Observ ca ai si o intreaga ploaie de stelute de la "gospodine" la fel de proaste ca si tine!
Lasa-l niabii de pastarnac si lasa si telina, pastreaza-le pentru o supa, si mai pune doua cepe ca fara ceapa ciorba iese aspra; degeaba bagi nu stiu cate alte legume pentru ca ceapa da dulceata mancarurilor si ciorbelor, bineinteles. Si hotaraste-te ce pui, ori fidea ori taitei ca la ingrediente zici fidea iar la preparare zici taitei; eu as prefera fideaua ca taiteii sunt prea grosi, astia merg la o supa.
Bună ciorba asta,fără ceapă dar cu legume deshidratate de tip Knorr, Vegeta. Glumesc, evident. Dacă mai pui și o rădăcină de pătrunjel și încă o legumă la alegere, de E-uri chiar nu ai nevoie, mai ales că ai sarea și piperul printre ingrediente.La final, merge și leuștean în amestec, chiar și mărar sau frunze de țelină, e chestie de gust.
Poate gasim si un cub de porc si atunci ne trebuie doar o oala si apa. Sau poate gasim un cubulet care sa le contina pe toate si il servim cu un pahar cu apa, ca pe pastile. Iti dai seama cata economie de timp si munca?
Buna ciorba, mai ales ca e cu Knorr si Vegeta, mor dupa aceste delicatese!
Ideal