Dupa ce spalam oasele si carnea, taiem carnea cubulete, le punem la fiert in 3 litri de apa cu sare, iar pana incepe sa fiarba ne ocupam de legume si le tocam marunt.
Cand ciorba incepe sa fiarba, indepartam spuma care apare. Adaugam legumele cand dispare spuma si le lasam sa fiarba pana sunt facute. In acest timp, punem la fiert borsul, il lasam sa dea un clocot si il pastram aproape pentru cand il vom adauga in ciorba.
Cand legumele si carnea sunt fierte, adaugam rosiile tocate marunt si borsul, lasam sa mai dea cateva clocote si luam vasul de pe foc.
Presaram cu patrunjel si leustean tocate fin si servim cu ardei iute aceasta ciorbita delicioasa care are aproximativ 85 calorii la 100 grame.
Un kil' de carne cu os, 4 cartofi si doar o amarata de ceapa! Puneti mai fetelor ceapa ca lumea in ciorbe nu va mai zagarciti la ce nu trebuie! Ceapa da gust oricarei mancari! La cantitatea asta de carne cred ca ar trebui sa folosesti o oala de de 8-10 litri si tinand cont de capacitatea oalei ti-ar trebui vreo 4-5 cepe, 2 morcovi mari, 2 ardei, 2 cartofi si vreo 4 rosii; telina si pastarnacul pot lipsi foarte bine, astea sunt foarte bune la supe, dar la ciorbe nu trebuie sa lipseasca legumele pe care le-am mentionat.
Gatire in 25 min? Pai numai oasele ar trebui sa fiarba cel putin o ora (asta daca vrei o ciorba adevarata de oase, si nu o fiertura!). Legumele au nevoie de 20 min de fierbere, si se pun si ele intr-o ordine: intai radacinoasele si dupa vreo 10 min cartofii si ardeiul, fir-ar ele de retete.
Comentarii:
Super-ciorbita! :)
Yamy
Un kil' de carne cu os, 4 cartofi si doar o amarata de ceapa! Puneti mai fetelor ceapa ca lumea in ciorbe nu va mai zagarciti la ce nu trebuie! Ceapa da gust oricarei mancari! La cantitatea asta de carne cred ca ar trebui sa folosesti o oala de de 8-10 litri si tinand cont de capacitatea oalei ti-ar trebui vreo 4-5 cepe, 2 morcovi mari, 2 ardei, 2 cartofi si vreo 4 rosii; telina si pastarnacul pot lipsi foarte bine, astea sunt foarte bune la supe, dar la ciorbe nu trebuie sa lipseasca legumele pe care le-am mentionat.
Gatire in 25 min? Pai numai oasele ar trebui sa fiarba cel putin o ora (asta daca vrei o ciorba adevarata de oase, si nu o fiertura!). Legumele au nevoie de 20 min de fierbere, si se pun si ele intr-o ordine: intai radacinoasele si dupa vreo 10 min cartofii si ardeiul, fir-ar ele de retete.
Comentariul tău:URAT
Simpla dar buna.
Arata fff bn ,o sa pregatesc sh io pt maine
..
Excelenta