Se pun pulpele la fiert in apa rece cu sare,se spumeaza imediat ce se ridica spuma.
Zarzavaturile se taie bucati mari si se pun si ele la fiert,adaugand si piperul boabe.Se fierbe la foc mic ,acoperind cu un capac. Cand e fiarta carnea se strecoara supa.Carnea de pe pulpe se da jos de pe oase si se taie bucati mici.
Separat se pune la fiert orezul cu multa apa si sare. Intr-un vas ,morcovul ramas se da prin razatoarea mica ,si se caleste in putin ulei cu delikat.
Dupa ce se inmoaie putin morcovul , se adauga supa strecurata si bucatile de carnita de pui. Se da focul mic sa nu clocoteasca supa.
Intr-un bol mai mare se bat bine galbenusurile cu laptele si apoi se adauga smantana.
Se adauga treptat din supa fierbinte 5-6 polonice de zeama si se amesteca bine cu telul si cu atentie sa nu se "branzeasca"compozitia.
Turnati totul in oala cu supa ,incet si amestecand tot timpul supa.
Adaugati orezul fiert si scurs ,puneti treptat sucul de o lamaie. Verificati de sare,si mai lasati la foc mic inca 5-10 minute,apoi se stinge focul ,si se presara mult marar sau patrunjel tocat marunt.