Petitchef

Cartofi cu smantana vegetala

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Cartofii fierti si raciti se pun in paharul blenderului cu sare, zeama de lamaie si lapte de soia, cat sa-i acopere pret de ~ o palma. Mixati pana rezulta o pasta semi-fluida, insa nu foarte groasa. Gustati si vedeti daca mai trebuie sare sau lamaie.
  • Apoi, adaugati ulei putin cate putin, ca la maioneza. Trebuie sa obtineti un sos de consistenta unei smantani mai lichide, din nou nu foarte gros.
    Cartofi cu smanatana vegetala (cantitati aproximative pentru o tava mare de aragaz).
  • Se incalzeste cuptorul la foc potrivit (180-200grade). Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii mai groase decat cele pentru cartofii prajiti. Ceapa se feliaza cat mai subtire posibil.
  • Intr-un bol mare se amesteca ceapa cu cartofii. Se adauga sosul si putina vegeta si se amesteca bine. Se toarna cartofii in tava mare de aragaz se pun deasupra frunzele de dafin si se dau la copt 50 minute sau pana cand sosul tinde sa prinda compozitia branzei, adica sa se intinda, iar cartofeii sunt copti.


L Lifestyle blog

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cartofi gratinați la air fryer
Cartofi gratinați la air fryer
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cartofi duchess - reteta pas cu pas
Cartofi duchess - reteta pas cu pas
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Pleurotus – carnea vegetala Pleurotus – carnea vegetala Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Sosul cu smantana Sosul cu smantana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează