Există un tip de arepa în Venezuela atât de extrem de popular încât are chiar propriul nume: Regina Pepiada. Și nu suntem surprinși! Pâinici fară gluten, care se fac în jumătate de ora și se umplu cu pui mărunțit și avocado. Dacă vrei sa te bucuri și tu de această gustare delicioasa, nu ezita sa urmezi pas cu pas indicațiile de mai jos.
Într-un castron mare, adăugați: apa caldă + sarea + uleiul. Omogenizați.
Adăugați treptat făina în timp ce amestecați cu o furculiță. Puteți termina frământând cu mâna până când eliminați eventualele cocoloașe. Câteva minute vor fi suficiente.
Lăsăm aluatul să se odihnească 15 minute pentru ca faina să se termine de hidratat.
Udați puțin palmele mâinilor cu apă, asta ne va ajuta să lucrăm aluatul fără ca acesta să se lipească de mâini. Împărțiți aluatul în aproximativ 10 porții.
Mai întâi, facem o minge din el și apoi o aplatizăm cu palmele pentru a-i da forma unei arepa.
Ungeți tigaia cu puțin ulei. Gătiți arepa la foc mediu. Aproximativ 7 minute pe fiecare parte. Până când are o culoare frumoasă. Apoi închideți focul, acoperiți tigaia și lăsați sa se odihnească aproximativ 5 minute. Verificați dacă arepa este coaptă în interior (vezi observații).
Se lasă să se răcească puțin. Și gata! Le puteți savura așa cum sunt sau le puteți umple cu ingredientele tale preferate.
Umplere: Într-o oala cu apă (cât să acopere ingredientele) se pun: ceapa curățată si tăiata în jumătate, roșia spălată dar întreagă, boabele de piper, ierburile de Provence usturoiul zdrobit și puiul asezonat.
Gătiți 10 minute de când apa începe să fiarbă. Când puiul este fiert, îl scoatem din oală, îl lăsăm să se răcească și cu mâinile sau cu ajutorul unui cuțit și a unei furculițe, îl mărunțim.
Crema de avocado: În paharul blenderului adăugați avocado + 3 linguri de maioneza. Dacă doriți o cremă mai fluida, nu ezitați să adăugați puțin lapte.
Amestecați puiul cu crema de avocado. Deschideți arepa și umpleți-o cu pui. Și gata!
Cum se verifică dacă arepa este coaptă la interior: Când sunt gătite, pur și simplu atingeți-le cu degetul. Dacă scoate un sunet gol, uscat, sunt gata.
Cum se păstrează arepas:Se vor păstra în stare bună până la 5 zile depozitate într-un recipient ermetic și la frigider. De asemenea, vă puteți congela arepas înainte de a le găti sau imediat ce sunt gătite.
Dacă nu veți folosi imediat crema de avocado, puteți adăuga câteva picături de lămâie pentru ca avocado să nu se oxideze și să nu se înnegrească.
Ce-i aia "faina de porumb prefiarta"? N-am auzit in viata mea de chestia asta si n-am vazut in magazine asa ceva! Ce-i asta, amidon de porumb, malai..., ce este? Nu ne mai dati retete din astea ciudate, cu ingrediente de care n-am auzit si nu se gasesc la noi, ca majoritatea locuim in Romania nu cine stie pe unde!
Comentarii:
Esti atat de extyrem de proasta incat este greu sa ti se gaseasca pereche.
Ce-i aia "faina de porumb prefiarta"? N-am auzit in viata mea de chestia asta si n-am vazut in magazine asa ceva! Ce-i asta, amidon de porumb, malai..., ce este? Nu ne mai dati retete din astea ciudate, cu ingrediente de care n-am auzit si nu se gasesc la noi, ca majoritatea locuim in Romania nu cine stie pe unde!