Carnea de vita se spala si se pune la fragezit in otet balsamic amestecat cu apa rece - se adauga atata apa pana ce antricotul este in intregime acoperit cu zeama.
Se lasa la frigider pentru o jumatate de ora, apoi carnea se scurge bine si se condimenteaza cu boia si piper. Intr-o tigaie se incinge o lingura de unt, se adauga feliile de antricot si se prajesc cate 3-4 minute pe fiecare parte.
Carnea se scoate intr-un vas termorezistent, se sareaza dupa gust si se lasa vreo 10 minute sa se odihneasca la cald. Timp suficient sa preparati sosul de piper.
Tot in tigaia in care s-a prajit carnea se topeste si restul de unt. Cand untul s-a incins se adauga boabele de piper, vinul si coniacul sau whisky-ul.
Prints may be available for purchase through the shop.
Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5-7 minute. Se adauga apoi smantana si se lasa sa mai dea in cateva clocote pana ce sosul se omogenizeaza.
Se servesc calde, feliile de carne stropite cu sosul de piper, iar ca garnitura recomand cartofi natur sau copti.
Comentarii:
Paradox,nu ai tradus tot sau ai uitat sa stergi ce nu ai putut traduce.
Etapa 5 face parte din reteta? ne descurcam noi de unde sa cumparam oricum arata foarte rau