Se incinge cuptorul la 375F (sau temperatura medie, cea ideala pt copt prajituri) - se bat ouale si zaharul la mixer pana isi tripleaza volumul (sa nu credeti ca nu-i posibil, este, insa trebuie putina rabdare :) ) - se adauga faina cernuta in 2-3 serii, n-o puneti deodata pentru ca se bosumfla frumusete de ou infuriat - deci punem faina in 2-3 randuri si amestecam de sus in jos, cu miscari delicate, pana incorporam toata faina in aluat si obtinem un aluat fin si totusi aerat - se toarna intr-o tava de dimensiuni obisnuite (deci nu cea mare si patrata de la aragaz), tapetata cu hartie de pergament.
Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste frumos - se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.
- laptele se pune la fiert intr-o craticioara (sau se infierbanta la microunde) - galbenusurile + zaharul + faina+ sarea se amesteca intr-o masa fara cocoloase Se adauga laptele fierbinte apoi se transfera intr-o craticioara pt bain marie (se fierbe crema peste abur fierbinte) - se amesteca des si se fierbe pana ce crema ajunge la consistenta unei smantani groase, apoi se lasa la racit.
Se poate desigur face si in casa, dar nu merita - un pachet (cca 500g) foietaj (puff pastry/pate feuilletée) - se intind 2 foi de marimea aceleasi tavi in care copt pandispanul - se intind pe rand si se aseaza in tava tapetata cu hartie de pergament, se inteapa cu furculita se presara zahar tos, sa fie vizibil pe foi si se dau la cuptorul incins la foc iute (cca 410F ) pana se rumenesc frumos (10 minute).
Prajitura se asambleaza in felul urmator - intr-o tava asternuta cu celofan sau folie de plastic asezat una dintre foile foietate - se unge foaia cu jumatate din crema - se asterne pandispanul si se insiropeaza printr-o strecuratoare sa nu ajunga si cojile de lamaie pe prajitura - se astepata 5 minute apoi se adauga restul de crema si se acopera cu cealalta foaie foietata - se acopera totul cu folie de plastic, apoi se preseaza delicat cu un fund de lemn pe care am pus o greutate, carti/albume de dimensiunea tavii etc - se da la rece peste noapte apoi se taie in bucati potrivite
Comentarii:
Este fabuloasa si nu este deloc greu de facut
Nu mai publicati retete copiate incomplet ,inclusiv ilustrarea prajituri.
Din imagini parca ar fi mai degraba crema de cacao
Iti lasa gura apa
Cu ce se-nsiropeaza?
Bun!
Se insiropeaza cu ce?!?!?!?!
Daca ne dai temperaturile in grade Fahrenheit, iti pot spune si de unde ai copiat reteta! Adica 190.5ºC
:))