Din faina, apa si sare, facem un aluat vartos,pe care il lasam 15-20 de min. sa se odihneasca.
Apoi il punem pe masa de lucru,il facem rulou pe care il impartim in rondele micute . Fiecare rondea, o sucim intr-o foaie cat mai subtire. Foile le coacem pe plita de la soba sau pe tabla la aragaz.
Cand sunt toate coapte,le inmuiem. Intr-un bol punem apa, zahar si coaja rasa de lamaie. Amestecam bine sa se mai toapeasca zaharul.
Luam cate 2 turte si cu o lingura, stropim bine cele doua turte,pe ambele parti.Le punem pe un platou si peste ele presaram zahar tos, stafide si miez de nuca.
Luam inca doua turte, iarasi le inmuiem,le asezam peste celelalte, punind iarasi zahar, stafide si miez de nuca.
Tot asa procedam pana cand terminam. O sa iasa ca un tort.
Comentarii (47):
Da, descrierea este amanuntita si necesara pentru cei care nu locuiesc in acea parte a Romaniei unde se obisnuieste sa se pregateasca turte.
Varza...
Fffffff buna
Mama mea are 86 ani si inca le mai face, dar cu foi din comert. sunt excelente.
Ffffffffff bune !
Care sant cantitatile de faina sau apa?
Fffffff bune
Bunica mea tot asa ma intampina de Nasterea Nomnului
Excelent
Foarte frumos