Turte de craciun sau scutecele lui iisus
Ingrediente
10
pentru aluat:
pentru umplutura:
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Din faina, apa si sare, facem un aluat vartos,pe care il lasam 15-20 de min. sa se odihneasca.
- Apoi il punem pe masa de lucru,il facem rulou pe care il impartim in rondele micute . Fiecare rondea, o sucim intr-o foaie cat mai subtire. Foile le coacem pe plita de la soba sau pe tabla la aragaz.
- Cand sunt toate coapte,le inmuiem. Intr-un bol punem apa, zahar si coaja rasa de lamaie. Amestecam bine sa se mai toapeasca zaharul.
- Luam cate 2 turte si cu o lingura, stropim bine cele doua turte,pe ambele parti.Le punem pe un platou si peste ele presaram zahar tos, stafide si miez de nuca.
- Luam inca doua turte, iarasi le inmuiem,le asezam peste celelalte, punind iarasi zahar, stafide si miez de nuca.
- Tot asa procedam pana cand terminam. O sa iasa ca un tort.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
21/12/2013
Da, descrierea este amanuntita si necesara pentru cei care nu locuiesc in acea parte a Romaniei unde se obisnuieste sa se pregateasca turte.
am gătit această rețetă
C
27/02/2014
Mama mea are 86 ani si inca le mai face, dar cu foi din comert. sunt excelente.