Tort-spirala de ciocolata cu crema ganas

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

5

Blat de nuca si ciocolata:

Crema ganas:

Pentru insiropat:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Cuptorul se incinge la 175 grade C. Ciocolata se topeste in bain-marie. Se bate untul cu zahar si sare. Se separa ouale: albusurile se bat spuma, galbenusurile se inglobeaza in unt.
  • Se adauga apoi ciocolata topita, nucile macinate, faina si praful de copt (cernute) si albusul batut. Se introduce intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt, timp de cca. 35-40 de minute.
  • Cand se mai racoreste, se feliaza. Se coace blatul de pandispan in tava mare a aragazului, cca. 12-14 minute . Se rastoarna apoi pe un prosop de bucatarie umed ori presarat cu zahar. Se ruleaza in prosop si se lasa deoparte.
  • Frisca lichida se pune intr-un bol aflat deasupra unui vas cu apa care clocoteste usor, adica la bain-marie. Cand este bine infierbantata, se adauga ciocolata rupta bucati Amestecati si luati apoi crema de pe foc.
  • Lasati compozitia sa se racoreasca putin si apoi bateti-o energic cu telul, pana cand se omogenizeaza. Dati la frigider pentru minim 5-6 ore
    Bateti crema cu mixerul pana cand capata consistenta.

Punctează această reţetă

Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

SINU ELENA

O sa incerc si eu, pare complicat ..

abuz

anonymous

Original

abuz

anonymous

F ASPECTOS SI BUN

abuz

anonymous

Am facut reteta asta de doua ori ......mmmmmm!!!!

abuz

anonymous

Este delicios si nu este deloc complicat pofta buna

abuz

anonymous

L-am facut de cateva ori si urmeaza de Craciun este delicios...

abuz

anonymous

Cel mai delicios tort!!!:)))

abuz
mariana_k2013

mariana_k2013

Un deliciu

abuz

anonymous

Aaaaaaaaaa

abuz

anonymous

Frumos ,complicat

abuz
  • pagina 1 / 2