Petitchef

Tort Foret Noire ( Padurea Neagra)

Desert
4 porții
1 oră
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru jeleul de visine am folosit:

Preparare

  • Cu o seara inainte scurs compotul din borcan si pus deoparte, iar visinele acoperit cu tuica de prune . Lasat peste noapte sa se imbibe in alcool.Dimineata preparat blatul astfel : amestecat faina cu praful de copt si cacaoa si cernut. separat ouale.batut galbenusurile cu zaharul si laptele pana cand s-au albit si si-au dublat volumul.
  • Batut spuma tare albusurile, apoi amestecat treptat in galbenusuri, amestecand delicat, de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din compozitie.Adaugat apoi treptat amestecul de faina, amestecand in acelasi mod.Obtinut o compozitie destul de densa si usor lipicioasa pe care turnat intr-o tava de tort, cu diametrul de 26 cm.
  • Copt blatul la 180 grade Celsius pana cand la proba, scobitoarea a iesit curata (cca 40 minute ). Al meu a crescut foarte mult si s-a crapat in partea de sus, da nu m-a deranjat, partea respectiva oricum inlaturat-o, blatul fiind foarte inalt.Lasat sa se raceasca 2-3 minute, apoi scos cu grija din tava si lasat sa se raceasca pe un gratar.
  • In timp ce blatul s-a racit, pregatit jeleul.incalzit compotul amestecat cu 20 ml tuica pana aproape de punctul de fierbere, apoi lasat sa se racoreasca( nu prea mult ). Pus gelatina la inmuiat in apa rece cateva minute, conform instructiunilor de pe plic.
  • Stors-o si adaugat in compotul cald, amestecand foarte foarte bine pentru omogenizare.lasat sa se raceasca. Pentru ca pus mai multa gelatina, amestecul meu s-a intarit prea mult,astfel incat fost nevoita sa il pun cateva secunde la microunde si sa amestec foarte bine pentru a ii schimba consistenta.
  • Cat timp s-a racit/intarit jeleul, facut frisca. Pus smantana lichida intr-un vas de plastic si mixat la viteza mare pana cand a inceput sa se intareasca putin. Adaugat zaharul si mixat in continuare. scazut viteza mixerului si stors felia de lamaie, mixand in continuare pana cand frisca a fost tare. pus vasul in frigider.
  • Atentie, dupa ce se adauga lamaia nu se mai amesteca mult, altfel frisca se unteste ! Cand blatul a fost complet rece, taiat in 3 felii cat mai egale.


Poze

Tort Foret Noire ( Padurea Neagra)
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 2
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 3
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 4
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 5
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 6
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 7
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 8
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 9
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 10
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 11
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 12
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 13
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 14
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 15
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 16
Tort Foret Noire ( Padurea Neagra) - poza 17

Întrebări:

Multumesc pentru reteta dar este incompleta. Vorbiti de frisca dar la ingrediente lipseste: cata frisca lichida, se bate cu cat zahar? Altfel e chiar ispititoare de facut. Felicitari si tineti-o tot asa. cu aleasa pretuire Petruta Iordache

Răspuns:

Aveți dreptate! Cine a copiat rețeta de pe blogul meu a omis sa copieze și cantitățile menționate de dumneavoastră, respectiv 800 ml smântâna lichida, 80 g zahăr și zeama de la o felie de lămâie. O precizare, rețeta este o improvizație, ex: am folosit țuica neavând alt alcool disponibil, vișinata ar fi alcoolul potrivit.




Comentarii (13):

26/06/2013

Este super bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/01/2015

Foarte bun.

(0) (0) Abuz
11/11/2013

Faina dar forte lunga .... bagamias ..

(1) (0) Abuz
28/10/2013

Pare delicious, voi incerca!

(0) (0) Abuz
27/09/2013

Ce bine arata!!!!!

(0) (0) Abuz
07/09/2013

Este foarte bun

(0) (0) Abuz
09/03/2013

Superrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz
01/01/2013

Super!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Fffffffffff.bun

(0) (0) Abuz
22/12/2012

TUICA?

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Ridichea neagra - remediul natural pentru intarirea sistemului imunitar Ridichea neagra - remediul natural pentru intarirea sistemului imunitar Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează