Se bat albusurile si se adauga zaharul incetisor, mixand in continuare pana obtinem o compozitie batoasa se adauga faina si nucile macinate, amestecand cu miscari incete, verticale, pana s-a incorporat totul perfect se coace pe o tava mare (35x50cm), asternuta cu hartie de pergmanet si putin unsa cu uns, la temperatura mica, 320F, pentru 30 minute sau pana se rumeneste frumos si cand e atins nu se mai lipeste de degete :) - ne trebuiesc 3 blaturi o tava foarte mare si copt un blat mare, apoi impartit in 3 blaturi dreptunghiulare (in montajul foto de mai jos se vede mai clar) in reteta care m-a inspirat se amestecau ingredientele pt fiecare blat separat, se coceau la fel, separat.
Infierbantam laptele intr-o craticioara sau la microunde intr-o alta cratita (ideal in bain marie) se amesteca galbenusurile cu zahar, amidonul si vanilia si se adauga, amestecand incontinuu, laptele fierbinte. Se tine pe foc, in bain-marie, pana se ingroasa crema se lasa deoparte pana se raceste complet untul se bate spuma si se incorporeaza in el crema de vanilie, lingura cu lingura.
Nucile se intind intr-o tava asternuta cu o foaie de pergament zaharul se pune pe foc, la topit intr-o cratita si se tine pe foc pana capata culoarea chihlimbarului se toarna peste nuci in asa fel incat sa le acopere se lasa la racit se macina in robotul culinar in asa fel incat sa raman si bucatele mai mari de praline daca taiati nucile inainte de a le inneca in zahar ars, e la fel de bine frisca se bate spuma cu o plic de intaritor.
Asamblare Blat, crema cu vanilie, praline, frisca, blat se incheie cu crema si frisca.Dragutul meu a fost foarte incantat, e fanul meu numarul unu dintodeauna.
Comentarii:
Super
Foarte bun
Fffffffffffffffffffff buna