Batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumoas foaia si coacem la foc mic timp de 25 minute.
Intre timp spalam ustensilele si ne pregatim de a 2-a foaie. Repetam actiunea si coacem inca 2 foi . Daca nu aveti hartie de copt ungeti forma cu putina grasime crema:Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon , zahar si laptele adaugat treptat.
Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca .Untul il amestecam intr-un castron doar cat sa se "dezmorteasca" si adaugam putin cate putin din compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata.
Pentru a 2-a crema topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime. Lasam sa se raceasca si il dezlipim usor, apoi il zdrobim .
Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( alune ) zdrobit si el.Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.
Lasam la frigider peste noapte timp in care caramelul se va topi putin in frisca. Taiem cu un cutit bine ascutit. sectiunea.
Comentarii (12):
Este delicios
Excellent
Miine o fac si eu sper sami reuseasca la cum arata e sper k e nemai pomenit de buna va multumesc
Nu stiu de ce i se spune tort egiptean; eu stiu aceasta reteta inca din `92 ; e deosebita !!!
Super de bun
Dupa aspect arata foarte bine si pare si buna.am sa o incerc si eu saptamana asta ptr. a o vedea pe viu- cum se zice.
Excelenta si usor de executat
Excelenta
Foooooarte bunnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Imi place foarte mul desi e prima data cal vad