Pregatit intai foile: batut albusurile spuma, pus zaharul si batut pana s-a topit acesta din urma. adaugat faina amestecata cu nuca macinata, amestecand usor.
Turnat bezeaua pe fundul formei de tort, tapetat cu hartie de copt (diametru de 24 cm, a mea s-a nimerit identica cu a Amaliei) si dat la cuptor la foc mic, cam 25 de minute.
Scos cand s-a rumenit usor. Cat a stat foaia in cuptor spalat ustensilele si pregatit foaia urmatoare .Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le-am amestecat intr-o craticioara cu zahar, faina si laptele adaugat treptat.
Pus craticioara pe foc si amestecat mereu pana s-a ingrosat continutul ca o budinca, apoi luat de pe foc crema si lasat sa se raceasca.Untul amestecat intr-un castron doar cat sa se dezmorteasca, dupa care adaugat putin cate putin din compozitia racita (cam cate o lingura odata).
Se pun cativa stropi de esenta de vanilie si crema e gata. pus si un praf de sare. Pentru a 2-a crema topit zaharul si apoi turnat in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime. Dupa ce s-a racit dezlipit usor, apoi zdrobit .
Tortul se monteaza asa: foaie, 1/3 din crema 1, 1/3 din crema 2, si iar foaie terminand cu frisca.Se da la frigider, pentru cateva ore, ca sa intre bine caramelul in frisca.
Comentarii:
E buna
Super!!
Foarte buna.
E tare