Tort egiptean by amalia (reteta testata)
Ingrediente
4
Pentru crema 1:
Pentru crema 2:
Rețete inrudite
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Pregatit intai foile: batut albusurile spuma, pus zaharul si batut pana s-a topit acesta din urma. adaugat faina amestecata cu nuca macinata, amestecand usor.
- Turnat bezeaua pe fundul formei de tort, tapetat cu hartie de copt (diametru de 24 cm, a mea s-a nimerit identica cu a Amaliei) si dat la cuptor la foc mic, cam 25 de minute.
- Scos cand s-a rumenit usor. Cat a stat foaia in cuptor spalat ustensilele si pregatit foaia urmatoare .Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le-am amestecat intr-o craticioara cu zahar, faina si laptele adaugat treptat.
- Pus craticioara pe foc si amestecat mereu pana s-a ingrosat continutul ca o budinca, apoi luat de pe foc crema si lasat sa se raceasca.Untul amestecat intr-un castron doar cat sa se dezmorteasca, dupa care adaugat putin cate putin din compozitia racita (cam cate o lingura odata).
- Se pun cativa stropi de esenta de vanilie si crema e gata. pus si un praf de sare. Pentru a 2-a crema topit zaharul si apoi turnat in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime. Dupa ce s-a racit dezlipit usor, apoi zdrobit .
- Tortul se monteaza asa: foaie, 1/3 din crema 1, 1/3 din crema 2, si iar foaie terminand cu frisca.Se da la frigider, pentru cateva ore, ca sa intre bine caramelul in frisca.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: