Intr-o craticioara amestecam galbenusurile + amidon + zahar + laptele adaugat treptat.Punem apoi pe foc mic si amestecam mereu, pana cand compozitia se ingroasa de consistenta unei budinci. Luam de pe foc si lasam la racit.
Frecam untul bine, ca sa se desfaca si peste el adaugam putin cate putin din compozitia de budinca racita. Mixam bine, adaugam si esenta de vanilie si gata Crema 1.
Zaharul se topeste si se toarna in strat subtire pe o tava unsa bine cu grasime. Dupa ce se raceste, se dezlipeste, se pune bucati intr-o punga si se zdrobeste bine.Frisca se bate tare, se adauga in ea caramelul zdrobit si alunele zdrobite mare. Se amesteca si se trece la asamblare.
Punem 1 foaie, 1/3 crema de vanilie, 1/3 frisca cu alune si caramel. Repetam de inca 2 ori.Se lasa la frigider cateva ore.
Vreau sa-l pregatesc azi ...yumiii sper sa iasa ... multumesc ,pentru retete chiar ma inspirati atunci cand nu mai stiu ce sa gatesc ,...weekend linistit alaturi de cei dragi!
Si prepararea foilor unde este? Cred ca trebuie mentionat faptul ca pentru ingredientele enumerate in reteta sunt DOAR PENTRU O FOAIE; deci pentru 3 foi-cum este data reteta-trebuie triplate cantitatile ingredientelor (numai pentru foi).
Comentarii:
F. gustos! Si usor de preparat.
Vreau sa-l pregatesc azi ...yumiii sper sa iasa ... multumesc ,pentru retete chiar ma inspirati atunci cand nu mai stiu ce sa gatesc ,...weekend linistit alaturi de cei dragi!
Ati omis prepararea foilor , nu mai puneti aici retete incomplete doar ca sa va aflati in treaba .
Si prepararea foilor unde este?
Cred ca trebuie mentionat faptul ca pentru ingredientele enumerate in reteta sunt DOAR PENTRU O FOAIE; deci pentru 3 foi-cum este data reteta-trebuie triplate cantitatile ingredientelor (numai pentru foi).
Excelent
Minunat