Petitchef

Tort de pere cu caramel de alune

Desert
12 porții
1 h 30 m
1 oră
Ușor

Ingrediente

12

Compozitie de pere:

Blat:

Crema si decor:

Preparare

  • Perii nostri care si-au aplecat crengile sub greutatea fructelor ca toti ceilalti pomisori pe care surprins in postarile mele.Se curata perele si se taie cubulete:
    Se pune robotul de bucatarie in functiune si se obtin 250 ml. suc dulce si parfumat .Se strang laolalta ingredientele
  • Si iata si faimosul meu lichior de pere, ce-mi aminteste si acum de Omis .Se da, deci, in fiert sucul de pere cu sucul de lamaie si mirodeniile.1 baton de scortisoara si vreo 2 cuisoare sint de ajuns cu zahar:si lichior de pere
  • Se adauga perele si se fierb cca. 2 minute
    Se dizolva inauntru gelatina inmuiata si stoarsa...gelatina, cumparata tot din Omis, culmea! la noi nu mai vazut de mult, pe niciunde.
  • Ngrediente crema in care apare si-un pliculet de gelatina, pe care nu mai folosit pentru ca nu a fost cazul.Daca aveti, insa, o branza mai apoasa, ati putea folosi vreo 2-4 foite.Se amesteca branza de vaci cu coaja de portocala si zahar:Se inglobeaza 200 ml. frisca batuta:dupa care se da la rece:Pregatim caramelul de mere (pe care eu il aveam deja facut)
    Daca e prea gros, se incalzeste putin la microunde, putand fi cu usurinta intins peste blat urmat aceeasi reteta cu cea a caramelului de portocale, numai ca la prepararea lui pus in loc de suc de portocale, suc de mere evident.
  • Blatul de jos se unge cu caramel de mere:
    si se aseaza 1/2 din crema; se acopera cu al doilea blat uns cu caramel, apoi cu restul de crema.
    Se da la rece 60 de minute.Se aseaza deasupra compozitia de pere:si se mai lasa la rece 2-3 ore:
    Se scoate inelul cu grija si se hraneste pisica, care a venit ca-n totdeauna, la usa, sa ceara atentie, adica
  • Se caramelizeaza zaharul pudra; se inglobeaza alunele tocate:Compozitia rezultata se aseaza pe o folie de aluminiu unsa si se lasa sa se intareasca, apoi se sparge. facut intreaga operatiune cu ajutorul unei pungi Cu fata catre gradina asta e privelistea mea zilnica, atunci cand bucataresc


Poze

Tort de pere cu caramel de alune
Tort de pere cu caramel de alune - poza 2
Tort de pere cu caramel de alune - poza 3
Tort de pere cu caramel de alune - poza 4
Tort de pere cu caramel de alune - poza 5
Tort de pere cu caramel de alune - poza 6
Tort de pere cu caramel de alune - poza 7
Tort de pere cu caramel de alune - poza 8
Tort de pere cu caramel de alune - poza 9
Tort de pere cu caramel de alune - poza 10
Tort de pere cu caramel de alune - poza 11
Tort de pere cu caramel de alune - poza 12
Tort de pere cu caramel de alune - poza 13
Tort de pere cu caramel de alune - poza 14
Tort de pere cu caramel de alune - poza 15

Întrebări:




Comentarii (12):

ionela_e2019, 27/09/2021

Voi face chiar de ziua sotului meu aceasta reteta. Perele sunt fructul lui preferat.
Aici reteta pare incompleta ... dar as recunoaste oriunde acest stil de redactare ... deci am intrat pe site-ul Laurei si am gasit acolo reteta asa cum ar fi trebuit sa fie si aici.... si stii ca atat pisica cat si descrierea nu sunt acolo pentru a incurca ...Mie imi place acest stil de a "povesti" o reteta , gatitul acasa este pentru mine relaxare nu concurs televizat

(0) (0) Abuz
26/09/2015

8+3 11

(0) (0) Abuz
26/09/2015

Cam.............

(0) (0) Abuz
25/09/2015

Ai pus si pisica in tort?

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 24/09/2015

..prea vrei sa le faci pe toate ! ..si literatura, si pisici si bucatarie......

(0) (0) Abuz
05/08/2015

Reteta ar fi foarte buna,daar,probabil "gospodina" cu ochii pe geam sau la pisica, a cam amestecat perele cu merele,etc.Cam greu sa se descurce o tanara gospodina.Cred ca ar trebui mai mare atentie la redactarea retetelor.Altfel,initiativa laudabila.

(1) (0) Abuz
04/08/2015

Timp de preparare mai mare dar va fi delicios

(0) (0) Abuz
04/08/2015

...din toata reteta am inteles ca se hraneste pisica la usa (cu grija) cu fata la catre gradina ,atunci cand bucataresti......Ha,ha ha............

(1) (0) Abuz
04/08/2015

Probabil este foarte gustoasa dar nu este clar modul in care se prepara.

(0) (0) Abuz
04/08/2015

Un tort super!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează