Perii nostri care si-au aplecat crengile sub greutatea fructelor ca toti ceilalti pomisori pe care surprins in postarile mele.Se curata perele si se taie cubulete: Se pune robotul de bucatarie in functiune si se obtin 250 ml. suc dulce si parfumat .Se strang laolalta ingredientele
Si iata si faimosul meu lichior de pere, ce-mi aminteste si acum de Omis .Se da, deci, in fiert sucul de pere cu sucul de lamaie si mirodeniile.1 baton de scortisoara si vreo 2 cuisoare sint de ajuns cu zahar:si lichior de pere
Se adauga perele si se fierb cca. 2 minute Se dizolva inauntru gelatina inmuiata si stoarsa...gelatina, cumparata tot din Omis, culmea! la noi nu mai vazut de mult, pe niciunde.
Ngrediente crema in care apare si-un pliculet de gelatina, pe care nu mai folosit pentru ca nu a fost cazul.Daca aveti, insa, o branza mai apoasa, ati putea folosi vreo 2-4 foite.Se amesteca branza de vaci cu coaja de portocala si zahar:Se inglobeaza 200 ml. frisca batuta:dupa care se da la rece:Pregatim caramelul de mere (pe care eu il aveam deja facut) Daca e prea gros, se incalzeste putin la microunde, putand fi cu usurinta intins peste blat urmat aceeasi reteta cu cea a caramelului de portocale, numai ca la prepararea lui pus in loc de suc de portocale, suc de mere evident.
Blatul de jos se unge cu caramel de mere: si se aseaza 1/2 din crema; se acopera cu al doilea blat uns cu caramel, apoi cu restul de crema. Se da la rece 60 de minute.Se aseaza deasupra compozitia de pere:si se mai lasa la rece 2-3 ore: Se scoate inelul cu grija si se hraneste pisica, care a venit ca-n totdeauna, la usa, sa ceara atentie, adica
Se caramelizeaza zaharul pudra; se inglobeaza alunele tocate:Compozitia rezultata se aseaza pe o folie de aluminiu unsa si se lasa sa se intareasca, apoi se sparge. facut intreaga operatiune cu ajutorul unei pungi Cu fata catre gradina asta e privelistea mea zilnica, atunci cand bucataresc
Voi face chiar de ziua sotului meu aceasta reteta. Perele sunt fructul lui preferat. Aici reteta pare incompleta ... dar as recunoaste oriunde acest stil de redactare ... deci am intrat pe site-ul Laurei si am gasit acolo reteta asa cum ar fi trebuit sa fie si aici.... si stii ca atat pisica cat si descrierea nu sunt acolo pentru a incurca ...Mie imi place acest stil de a "povesti" o reteta , gatitul acasa este pentru mine relaxare nu concurs televizat
Reteta ar fi foarte buna,daar,probabil "gospodina" cu ochii pe geam sau la pisica, a cam amestecat perele cu merele,etc.Cam greu sa se descurce o tanara gospodina.Cred ca ar trebui mai mare atentie la redactarea retetelor.Altfel,initiativa laudabila.
Comentarii (12):
Voi face chiar de ziua sotului meu aceasta reteta. Perele sunt fructul lui preferat.
Aici reteta pare incompleta ... dar as recunoaste oriunde acest stil de redactare ... deci am intrat pe site-ul Laurei si am gasit acolo reteta asa cum ar fi trebuit sa fie si aici.... si stii ca atat pisica cat si descrierea nu sunt acolo pentru a incurca ...Mie imi place acest stil de a "povesti" o reteta , gatitul acasa este pentru mine relaxare nu concurs televizat
8+3 11
Cam.............
Ai pus si pisica in tort?
..prea vrei sa le faci pe toate ! ..si literatura, si pisici si bucatarie......
Reteta ar fi foarte buna,daar,probabil "gospodina" cu ochii pe geam sau la pisica, a cam amestecat perele cu merele,etc.Cam greu sa se descurce o tanara gospodina.Cred ca ar trebui mai mare atentie la redactarea retetelor.Altfel,initiativa laudabila.
Timp de preparare mai mare dar va fi delicios
...din toata reteta am inteles ca se hraneste pisica la usa (cu grija) cu fata la catre gradina ,atunci cand bucataresti......Ha,ha ha............
Probabil este foarte gustoasa dar nu este clar modul in care se prepara.
Un tort super!