Perele se curata foarte delicat de coaja, se taie in doua cu grija si in asa fel incat sa taiati si coditele in doua samburii se scot cu ajutorul lingurii speciale vinul, zaharul si scortisoara se dau in clocot se adauga jumatatile de pere si se lasa sa fiarba la foc mic pt 10 minute, intorcand in 2 randuri.
A pus toate perele intr-o tava de ceramica, sa stea pe un singur rand si le-a lasat in zeama in care au fiert peste noapte trebuie tinute minim 5 ore in lichidul rosu, altfel nu capata asa o culoare intensa si frumoasa
Aluatul: Se bate spuma untul cu zaharul se adauga pe rand ouale urmeaza ingredientele uscate, pe care le incorporam cu mixerul la viteza mica
Tapetam cu hartie de pergament fundul unei forma rotunde cu margini detasabile si ungem bine inelul cu unt perele se scurg bine aliniem perele cum vedeti in imagine aluatul are consistenta unei smantani groase, curge, dar incet .
Se toarna in tava si ca sa evitati arderea coditelor imbracati-le in folie de aluminiu de la bun inceput se da tava la cuptorul incins in prealabil la 350F pt o ora, chiar o ora si 15 minute sau pana se rumeneste frumos si scobitoarea infipta in mijlocul aluatului iese curata.
A stins cuptorul si-am mai lasat tortul acolo pe 10 minute se lasa la racit si se serveste.
Comentarii:
FFF bun.