Tort cu cremă nutella
o idee de tort :)
Ingrediente
8
Blat:
Cremă:
Sirop:
Ornamente:
Preparare
Preparare1 oră
Gătire1 oră
- Blatul este bine să se facă cu o zi înainte de asamblare.
Într-un castron cernem făina cu praful de copt și cacao.
Separăm ouăle.
Batem bine albușurile cu 150 g zahăr.
În alt castron batem gălbenușurile cu 150 g zahăr.
Se amestecă albușurile cu gălbenușurile ușor cu o lingură de lemn.
Se adaugă amestecul de făină, alternând cu laptele călduț.
Compoziția se pune într-o formă de tort rotundă unsă bine cu unt.
Se dă la cuptor (preîncălzit) la 180 grade C pentru 50-60 minute.
Se va lăsa la răcit (de preferat peste noapte), după care se va tăia în 3 părți egale.
Pentru sirop se pune la fiert apa cu zahărul și se lasă să dea câteva clocote (pentru 2-3 minute). Se lasă la răcit.
Pentru cremă:
Se amestecă laptele cu zahărul și amidonul.
Se pune pe foc și se amestecă bine până se leagă.
Adăugăm cele 2 gălbenușuri și amestecăm în continuare.
Se oprește focul și se lasă la răcit.
Numai după ce s-a răcit bine se amestecă cu Nutella și cu frișca bătută.
Pentru asamblare:
Se însiropează primul blat cu 1/3 din cantitatea de sirop.
Se unge cu 1/4 din cremă.
Peste primul blat, se pune cel de-al doilea blat, se însiropează și se unge cu 1/4 din cremă.
Se adaugă și ultimul blat, se însiropează și se unge cu restul de cremă atât deasupra, cât și pe laterale.
Se ornează cu fulgi de ciocolată și fulgi de migdale.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Ok...
am gătit această rețetă
anonymous
Arata f.bine dar, este cam dulce....mancam mai putin !!!!
am gătit această rețetă
anonymous
Delicios!!!
am gătit această rețetă
anonymous
Gustos!!!!
am gătit această rețetă
anonymous
O sa il fac sambata pentru ziua fiului meu!!!cred ca va fi delicios,fiul meu l-a ales pentru ca este innebunit dupa Nutella...
am gătit această rețetă
anonymous
F,ffff,bun
am gătit această rețetă
anonymous
Prea mult zahar!
M
mariana.nadasan
Super bun acest tort
anonymous
DELICIOS!
anonymous
Excelentttt
Punctează această reţetă