Petitchef

Tort cu crema fina de lichior de oua

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Crema:

Pentru ornat:

Preparare

  • Din cacao, zahar si lapte le punem pe foc mestecand continuu pana se topeste si se leaga. trebuie sa aiba aspect de ciocolata topita.
  • Se separa ouale. Se bat albusele spuma, se adauga treptat zaharul, plicul de zahar vanilat si cacaoa lichida, in care am adaugat si galbenusurile.
  • La sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt si punem compozitia intr-o forma de tort captusita cu hartie de copt (diam. 23cm.) si coacem in cuptor preincalzit timp de 40-45 minute. Se scoate tortul din forma si se lasa sa se raceasca.
  • Praful de budinca se amesteca cu 4 lg. de lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert cu restul de zahar. Cand s-a incalzit se adauga praful de budinca si fierbem pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca cu o folie de plastic deasupra.
  • Cand s-a racit, incorporam crema de branza, lichiorul de oua si gelatina deja inmuiata in 4 lg de apa apoi incalzita putin. Lasam la rece crema obtinuta. Separat batem smantana de frisca cu 3-4 lg de zahar fin. Daca folositi frisca hulala aceasta este deja dulce.
  • Din frisca, jumatate incorporam in crema de lichior. Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu ajutorul unei pensule, dupa care se intinde pe primul blat 1/2 din crema, se acopera cu al doilea si se intimde si restul de crema, doar deasupra.
  • Pe lateral se imbrca cu restul de frisca ramasa. Intr-o tigaie de teflon neunsa, rumenim fulgii de migdale si orman cu ele partile laterale ale tortului. Deasupra se poate orna cu figurine de oua sau iepurasi.
  • E nu a avut si am improvizat cu ceva frisca si resturile de migdale pe care le-am maruntit. Cu florile din centru a cautat sa da o nota de primavara si de sarbatoare.

Rețete inrudite

YouTube

Tort despacito


Poze

Tort cu crema fina de lichior de oua
Tort cu crema fina de lichior de oua - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

15/01/2014

Super

(0) (0) Abuz
18/10/2013

E bun

(0) (0) Abuz
11/08/2013

Super!

(0) (0) Abuz
20/02/2013

Super

(0) (0) Abuz
28/01/2012

Arata bine dar sper sa fie si bun pt ca este pt ziua mamei

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează