Tort cu crema fina de lichior de oua
Ingrediente
8
Crema:
Pentru ornat:
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Din cacao, zahar si lapte le punem pe foc mestecand continuu pana se topeste si se leaga. trebuie sa aiba aspect de ciocolata topita.
- Se separa ouale. Se bat albusele spuma, se adauga treptat zaharul, plicul de zahar vanilat si cacaoa lichida, in care am adaugat si galbenusurile.
- La sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt si punem compozitia intr-o forma de tort captusita cu hartie de copt (diam. 23cm.) si coacem in cuptor preincalzit timp de 40-45 minute. Se scoate tortul din forma si se lasa sa se raceasca.
- Praful de budinca se amesteca cu 4 lg. de lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert cu restul de zahar. Cand s-a incalzit se adauga praful de budinca si fierbem pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca cu o folie de plastic deasupra.
- Cand s-a racit, incorporam crema de branza, lichiorul de oua si gelatina deja inmuiata in 4 lg de apa apoi incalzita putin. Lasam la rece crema obtinuta. Separat batem smantana de frisca cu 3-4 lg de zahar fin. Daca folositi frisca hulala aceasta este deja dulce.
- Din frisca, jumatate incorporam in crema de lichior. Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu ajutorul unei pensule, dupa care se intinde pe primul blat 1/2 din crema, se acopera cu al doilea si se intimde si restul de crema, doar deasupra.
- Pe lateral se imbrca cu restul de frisca ramasa. Intr-o tigaie de teflon neunsa, rumenim fulgii de migdale si orman cu ele partile laterale ale tortului. Deasupra se poate orna cu figurine de oua sau iepurasi.
- E nu a avut si am improvizat cu ceva frisca si resturile de migdale pe care le-am maruntit. Cu florile din centru a cautat sa da o nota de primavara si de sarbatoare.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: