Blatul: Migdalele macinate si biscuitii sfaramati se fierb intr-o cratita cu zaharul si 4 linguri de apa. Cand e topit zaharul se lasa la racit. Ouale se separa iar galbenusurile se freaca cu cacaua cernuta si se pune peste migdale.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorpareaza in compozitia anterioara amestecand usor de jos in sus. La final se pune faina cernuta amestecata cu praful de copt. Se pune compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor(incalzit) la foc mic aproximativ o ora. Cand e gata se lasa la racit si se taie in 3 felii rotunde.
Crema: Laptele se pune la fiert . Intr-un vas se amesteca zaharul cu oul , praful de budinca si putin lapte. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Cand e gata se lasa la racit iar apoi se amesteca cu untul pana devine o crema spumoasa. Cu aceasta crema se umpe blatul.
Glazura: Inca de la inceput ne pregatim o foaie de copt rotunda( de dimensiunea tavii in care s-a copt blatul) pe care urmeaza sa punem glazura. (eu am folosit fundul unei tavi cu inel detasabil pe care l-am uns cu unt). Aceasta glazura trebuie manuita cu atentie deoarece poate provoca arsuri grave.
Intr-un vas se pune la topit la foc mic zaharul si apa amestecand continuu pana se caramelizeaza, se pun fulgii de migdale si porumb si se mai caramelizeaza putin. Cand e gata se pune pe forma si se lasa la racit dar nu da tot.
Cand s-a racorit putin si nu mai curge incepem sa o taiem( in triunghiuri cu varful in centru) cu un cutit dat prin unt in permanenta. Cand s-a intarit intoarcem tava iar pe fundul ei punem apa rece.Imediat se desprinde glazura ramanand triunghiuri bine formate.
Blatul umplut cu crema de vanilie se imbraca intr-un strat gros de frisca, deasupra se pun triunghiurile de zahar si se orneaza dupa preferinta.