Tort cu crema de fistic

Ingrediente
8
Pentru blat:
Pentru crema:
Pentru insiropat:
Rețete inrudite
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Pentru blat se freaca galbenusurile cu zaharul. Se incorporeaza albusurile batute spuma si faina.
- Compozitia se toarna intr-o tava de tort unsa si se da la cuptorul preincalzit 30 minute. Pentru crema se pun la fiert intr-o craticioara jumatate din cantitatea de lapte impreuna cu zaharul.
- Restul de lapte se amesteca cu amidonul si se toarna in craticioara cand aceasta clocoteste. Se lasa sa fiarba putin pana se ingroasa apoi se da deoparte si se lasa sa se racoreasca. Untul se freaca spuma si se adauga in crema calduta impreuna cu esenta de fistic si sofranul.
- Blatul se taie in trei, se insiropeaza si se pune crema intre nivele. Se imbraca tortul in frisca si se presara fistic maruntit.
Alimentatie Copii ? Retete pentru Copii ? Nutritie Copii ? Retete Culinare ? Ghid Nutritie ? Specialist Nutritie ? Sfaturi Sanatoase
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: