Pentru blat se freaca galbenusurile cu zaharul. Se incorporeaza albusurile batute spuma si faina.
Compozitia se toarna intr-o tava de tort unsa si se da la cuptorul preincalzit 30 minute. Pentru crema se pun la fiert intr-o craticioara jumatate din cantitatea de lapte impreuna cu zaharul.
Restul de lapte se amesteca cu amidonul si se toarna in craticioara cand aceasta clocoteste. Se lasa sa fiarba putin pana se ingroasa apoi se da deoparte si se lasa sa se racoreasca. Untul se freaca spuma si se adauga in crema calduta impreuna cu esenta de fistic si sofranul.
Blatul se taie in trei, se insiropeaza si se pune crema intre nivele. Se imbraca tortul in frisca si se presara fistic maruntit.
Comentarii:
Deci, daca inteleg bine, frisca nu este pentru crema de fistic si in consecinta e derutant sa fie trecuta in cantitatile de crema....
Nu prea imi place fisticul