Tort cappuccino

Tort cappuccino
Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Preparare

Preparare25 min
Gătire30 min
  • Se amesteca untul cu biscuitii si scortisoara. Se rastoarna mixtura intr-o forma rotunda, cu fund detasabil, de 20 cm diametru si se preseaza bine, ca sa formeze un blat ferm si de grosime uniforma. Se lasa sa se raceasca.
  • Se pune apa intr-un castron termorezistent si se presara gelatina deasupra. Se lasa sa se inmoaie 5 minute, apoi se pune castronul intr-o cratita cu apa fierbinte si se amesteca pana ce se mixtura de gelatina se face lichida.
  • Se bat galbenusurile de ou cu zaharul, pana se obtine o mixtura groasa. Se pune ciocolata intr-un castron, impreuna cu cafeaua fierbinte, si se amesteca pana se topeste.
  • Se adauga amestecul la mixtura de ou si se gateste la foc mic, intr-o craticioara, timp de 1-2 minute, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga gelatina si se lasa pana ce incepe sa se fixeze, amestecand ocazional.
  • Se bat 150 ml de smantana pana ce se ingroasa. Se bat albusurile pana ce se intaresc. Se incorporeaza frisca in mixtura de cafea, urmata apoi de albusuri. Se toarna mixtura peste baza de biscuiti si se raceste minim 2 ore, la frigider.
  • Inainte de a se servi, se scoate tortul din frigider si se transfera pe un platou. Se taie felii. Se bate smantana ramasa si se adauga pe fiecare felie cate 1 lingura de frisca. Se orneaza cu scortisoara macinata.

Punctează această reţetă

Radu PopoviciRadu Popovici

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

anonymous

Super

am gătit această rețetă
abuz
petcu_d2013

petcu_d2013

O voi incerca chiar acum!Multumesc mult!Cred ca este excelenta!!!

abuz

anonymous

Pare interesanta ,aspectuoasa si cred ca si foarte buna.Nicol Gera Germania.

abuz

cris_nedelcovici

Neinteligibila reteta

abuz

anonymous

Usoara, rapida si gust perfect!...

abuz

anonymous

Pare simpla si delicioasa. Abia astept sa o incerc.

abuz

anonymous

Dacă torni gelatina într-o compoziție abia luată de pe foc gelatina nu mai încheagă. Biscuiții trebuie sfărâmați. Nu contați pe știința cititorilor

abuz
andreescu_c2015

andreescu_c2015

Foarte explicita si destul de simpla!

abuz

anonymous

Delicios

abuz

costi1960

"Dificultate: Foarte ușor" ?!?!?

abuz
  • pagina 1 / 3