Petitchef

TORT CAMASA IONUT

Desert
10 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

BLAT:

CREMA DIPLOMAT:

PASTA DE ZAHAR:

Preparare

  • BLAT:
    Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu apa rece se bat bine apoi se adauga treptat zaharul, se bate in continuare pana se face bezea dupa care se incorporeaza galbenusurile frecate. Se adauga faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins pentru cca. 25-30 de minute .
  • CREMA DIPLOMAT:
    Se bat ouale cu zaharul. Se dilueaza gelatina in laptele caldut apoi se amesteca in compozitia de oua si se pun la foc pe baie de abur pana dau in clocot . Se stinge focul dar se bate in continuare pana se ingroasa. Se da la rece. Separat se bate frisca. Cand crema fiarta pe foc s-a racit se amesteca usor in frisca batuta. Se poate opri din crema pentru acoperirea tortului inainte de a fi pusa pasta de zahar, apoi in restul de crema se adauga bucatile de ananas scurse si bananele taiate felii.
  • PASTA DE ZAHAR:
    Se amesteca bine gelatina cu apa, se pun pe baie de abur si cand se incalzeste putin se adauga margarina si mierea.Se amesteca pana se dizolva. Intr-un vas se pune pentru inceput cca 300-400 gr zahar pudra, se toarna lichidul si se amesteca cu o lingura adaugand treptat din zaharul pudra pana ce devine o pasta groasa.
  • Cand nu se mai poate amesteca cu lingura, se rastoarna pe masa de lucru presarata cu zahar pudra. Se framanta adaugand cate putin zahar pudra pana ce devine ca un aluat care nu se mai lipeste de masa. Se inveleste pasta in folie alimentara si se lasa sa se odihneasca la rece. Inainte cu 2 ore de folosire se scoate si se tine la temperatura camerei. Eventual se poate incalzi putin la MW.
  • Se framanta bine (ca sa nu crape) cu mainile pudrate in zahar pudra, amidon sau unse cu ulei. Se ia o cantitate mica din pasta si se opreste pentru cravata, tablita cu urarea si trandafiras. In restul de pasta se adauga colorant alimentar albastru (lichid), se framanta bine, apoi se intinde cu sucitorul o foaie cu care se acopera tortul, se modeleaza apoi gulerul, buzunarul, iar in pasta oprita pentru cravata si celelalte se adauga acelasi colorant dar in cantitate mica pentru un albastru deschis.
  • Tresele galbene sunt facute tot din pasta amestecata cu colorant galben. Pentru guler a folosit un borcan in jurul caruia am asezat acel guler pana s-a intarit si s-a fixat asa cum se vede.
  • ASAMBLAREA:
    Se taie blatul in doua. Se pune prima foaie pe o tava mai mare, se insiropeaza cu sucul de la compotul de ananas, se pune crema si se niveleaza, dupa care se aseaza cea de-a doua foaie de blat insiropata.
  • Se acopera tortul cu un strat subtire de crema, unt sau margarina apoi se baga la frigider pentru 1-2 ore, dupa care se imbraca cu pasta de zahar si se aplica decorurile necesare.

Rețete inrudite

YouTube

Tort iepuras


N Nely`s Blog

Poze

TORT CAMASA IONUT
TORT CAMASA IONUT - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

03/07/2012

E de politist

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează