Tartă cu bezea cu lămâie

Desert
12 porții
Ușor
2 h 20 m

Vrei o felie de tartă cu bezea cu lămâie? Fă-o singur! Ușor de făcut, te vom ajuta pas cu pas în realizarea acestui desert de neratat :-) O prăjitură de casă, un lemon curde perfect și acidulat, o frumoasă bezea italiană: cum să-i reziști?! O rețetă pentru succes garantat ;-)


Ingrediente

12

Aluatul sablée :

Crema de lămâie:

Bezea italiană:


Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare2 ore
Gătire20 min


Observații

La pâte sablée : aveți grijă, acesta nu este un aluat care necesită o frământare severă, dimpotrivă! Pur și simplu încorporează ingredientele pentru a avea un aluat omogen, dar nu-l lucra mai mult decât este necesar, altfel riști să ai un aluat fragil sau nisipos.
Dacă marginile tartei tale nu sunt foarte îngrijite la ieșirea din cuptor, nu ezita să folosești un cuțit pentru a niformiza totul.

Crema de lămâie: adăugarea sucului de lămâie după ce crema s-a îngroșat nu este foarte convențională, dar va da mai multă aciditate cremei, care este esențială într-o tartă cu bezea cu lămâie. Dacă vi se pare prea acid, adăugați sucul de la a 3-a lămâie cu ouăle, la început.

Unt: Dacă doriți să reduceți cantitatea de unt, puteți, dar va trebui să adăugați amidon de porumb pentru a menține crema.

Bezea italiană: este mai bine să folosiți albușul de ou la temperatura camerei, care va crește mai bine. Temperatura trebuie să ajungă într-adevăr la 115°C pentru a găti bine albușul și a-i oferi acea textura de marshmallow pe care o iubim atât de mult. Chiar dacă vi se pare prea dulce, este important recomandat să nu schimbați proporțiile acestei rețete, care sunt ideale pentru textura perfectă a bezelei tale.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+