Ingrediente pentru 8 portii (mi-am permis totusi niste mici-mititele modificari):
Preparare
Am primit in dar Carte regala de bucate, scrisa de Principesa Margareta a Romaniei si am dorit sa le intorc bucuria chiar celor ce mi-au oferit-o preparandu-le aceasta tarta. As spune, dupa cat de repede au lucit in goliciunea lor farfuriile, ca bucatele regale au avut succes :). Sunt retete deosebite, frumos ilustrate si explicate, alternand cu scurte istorisiri despre fiecare membru al familiei regale in parte. O carte pentru gurmanzi, pentru nostalgici, pentru cei care mai cred in printi si printese.
Pentru blat, untul il topesti la bain-marie si il amesteci cu biscutii sfaramati. Procedezi ca la cheesecake-ul cu mure si pui compozitia intr-o forma cu pereti detasabili (diametrul 22-23 cm), tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unui pahar sau a unei linguri mai mari se presezi foarte bine biscuitii pe fundul formei, pana se aplatizeaza si devine un blat uniform. Il pui la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 5-10 min, apoi il scoti si pregatesti umplutura.
Pentru crema separi galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amesteci cu laptele condensat si zeama de lamaie. Amesteci pana la omogenizare si torni peste blat.
Apoi prepari bezeau batand bine albusurile si adaugand incet, putin cate putin din zahar pana acesta se dizolva complet. Nici telul si nici vasul nu trebuie sa aiba urme de apa sau grasime pentru ca albusurile sa se bata bine. Pui albusurile astfel batute cu zahar intr-un pos de ornat si decorezi tarta. Bagi la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe un rand putin mai sus de mijloc pentru 35 de min.
O scoti cu grija din forma, trecand mai intai pe margini cu un cutit. Altfel vei pati ca mine - m-am grabit putin si mi-a crapat bezeaua cand am desfacut peretii detasabili ai tavii. Deh... "graba strica treaba". Pofta buna!
(Precizez, ca sa inlatur orice dubiu, ca frezia are rol pur decorativ si nu este comestibila) :)
Nu ne-ati spus ce fel de esente punem in acest desert, cred ca fare vreo esenta are un gust foarte puternic de ou, ceea ce nu este chiar in regula. S-ar putea sa fie gretoasa la gust. Multumesc!
Cartea aceasta este intr-adevar...un REGAL DE DELICATESSE. O am si eu, in format electronic, printabil si am facut multe feluri de mancare, inclusiv deserturi. O grozavie, toate. Recomand cu maxima incredere. RESPECT TUTUROR celor ce au lucrat la aceasta lucrare, dar mai ales bucatarilor care au experimentat acele feluri de mancare.
Cred ca e super, are gust de lamiie iar biscuitii a vanilie, asa ca nu mai e nevoie de esente, iar faptul ca are lapte condensat, acesta se poate si prepara, si chiar cred ca la casele regale exista aceasta reteta sa-l prepare, asta o spun celor rautaciosi, Sa aveti pofta
Comentarii (15):
Exceptionala!
Nu ne-ati spus ce fel de esente punem in acest desert, cred ca fare vreo esenta are un gust foarte puternic de ou, ceea ce nu este chiar in regula. S-ar putea sa fie gretoasa la gust. Multumesc!
Cartea aceasta este intr-adevar...un REGAL DE DELICATESSE. O am si eu, in format electronic, printabil si am facut multe feluri de mancare, inclusiv deserturi. O grozavie, toate. Recomand cu maxima incredere. RESPECT TUTUROR celor ce au lucrat la aceasta lucrare, dar mai ales bucatarilor care au experimentat acele feluri de mancare.
Ce e cu masurile astea, nu se intelege..5ml zeama lamiie? in rest e perfecta
Delicioasa
Cred ca e super, are gust de lamiie iar biscuitii a vanilie, asa ca nu mai e nevoie de esente, iar faptul ca are lapte condensat, acesta se poate si prepara, si chiar cred ca la casele regale exista aceasta reteta sa-l prepare, asta o spun celor rautaciosi, Sa aveti pofta
Mi-a placut mult si descrierea si exprimarea....felicitari! Sunt convinsa ca e o tarta minunata, cu aroma de lamaie....
O prajitura regala.
Delicios,f.bun,usor
Cred ca e f buna- voi incerca si eu s-o fac, cit de repede!