Petitchef

Tarta cu lime si lamaie

Desert
4 porții
40 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru blat:

Pentru crema:

Preparare

  • Inainte de toate se rade coaja de la lamaie si de la lime, iar untul se lasa sa fie la temperatura camerei pentru a se lucra mai usor.Blatul - Untul se amesteca cu zaharul si faina. Va rezulta o masa granuloasa.Se adauga coaja de lime si lamaie si galbenusul de ou (sau apa) si se framanta un aluat.
  • Se intinde o foaie si se pune aluatul in forma de tarta, unsa in prealabil cu unt. Ingredientele sunt pentru o tarta cu diametrul de 24 cm, insa eu am folosit 2 forme mai mici. Se da la frigider pentru circa jumatate de ora.
  • Crema - Aici e simplu, se amesteca practic toate ingredientele! Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga faina, zaharul vanilat si frisca lichida . Lamaiele si ambele lime se preseaza, si se adauga sucul in compozitie. Se pune si restul de coaja rasa pentru a parfuma crema si mai mult si se amesteca pana ce se omogenizeaza. Se toarna crema in forma.
  • Se da la cuptor la 200 grade Celsius pentru circa 30 minute. Trebuie verificat din cand in cand, depinde de cuptor dupa cum mai spus. Eu cam invartit din zece in zece minute pentru ca al meu arde pe o parte.Se pot servi ca atare, cu inghetata de vanilie sau cu crema de frisca batuta. Sau cu o cafea tare!


Poze

Tarta cu lime si lamaie
Tarta cu lime si lamaie - poza 2
Tarta cu lime si lamaie - poza 3
Tarta cu lime si lamaie - poza 4
Tarta cu lime si lamaie - poza 5
Tarta cu lime si lamaie - poza 6
Tarta cu lime si lamaie - poza 7
Tarta cu lime si lamaie - poza 8
Tarta cu lime si lamaie - poza 9
Tarta cu lime si lamaie - poza 10
Tarta cu lime si lamaie - poza 11
Tarta cu lime si lamaie - poza 12

Întrebări:




Comentarii:

nina46
nina46, 08/01/2011

Excelent !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tartă cu bezea cu lămâie
Tartă cu bezea cu lămâie
12 porții
2 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu lamaie - petitchef
Tarta cu lamaie - petitchef
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta portugheza - varianta maxi
Tarta portugheza - varianta maxi
8 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tarta cu foietaj si cirese
Tarta cu foietaj si cirese
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Lamaia vs Lime Lamaia vs Lime Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Sa vorbim despre Guacamole! Sa vorbim despre Guacamole!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează