Inainte de toate se rade coaja de la lamaie si de la lime, iar untul se lasa sa fie la temperatura camerei pentru a se lucra mai usor.Blatul - Untul se amesteca cu zaharul si faina. Va rezulta o masa granuloasa.Se adauga coaja de lime si lamaie si galbenusul de ou (sau apa) si se framanta un aluat.
Se intinde o foaie si se pune aluatul in forma de tarta, unsa in prealabil cu unt. Ingredientele sunt pentru o tarta cu diametrul de 24 cm, insa eu am folosit 2 forme mai mici. Se da la frigider pentru circa jumatate de ora.
Crema - Aici e simplu, se amesteca practic toate ingredientele! Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga faina, zaharul vanilat si frisca lichida . Lamaiele si ambele lime se preseaza, si se adauga sucul in compozitie. Se pune si restul de coaja rasa pentru a parfuma crema si mai mult si se amesteca pana ce se omogenizeaza. Se toarna crema in forma.
Se da la cuptor la 200 grade Celsius pentru circa 30 minute. Trebuie verificat din cand in cand, depinde de cuptor dupa cum mai spus. Eu cam invartit din zece in zece minute pentru ca al meu arde pe o parte.Se pot servi ca atare, cu inghetata de vanilie sau cu crema de frisca batuta. Sau cu o cafea tare!
Comentarii:
Excelent !