Pentru blat: Puneti intr-un bol faina, zaharul pudra, coaja de lamaie si sarea, apoi adaugati untul. Amestecati pana obtineti un amestec asemanator firimiturilor de paine. (aveti grija sa nu ramana cocoloase mari de unt) Adaugati si galbenusul si laptele, si amestecati inca putin. Framantati-l doar cateva secunde, cat sa ii dati o forma sferica, apoi inveliti-l in folie alimentara, si bagati-l la frigider pentru 30 minute.
Crema de lamaie: Puneti toate ingredientele intr-o craticioara cu fundul gros, la foc mic, pastrand deoparte jumatate din unt. Amestecati in continuu cu un tel - daca incepe sa se lipeasca de fund, dati deoparte cratita pentru cateva secunde.Atunci cand amestecul atinge punctul de fierbere - incepe sa faca bulbuci pe marigne - stingeti focul, si adaugati restul de unt. Mai amestecati cateva secunde si dati deoparte.
In punctul asta suntem aproape gata, asa ca intindeti aluatul si puneti-l in tava unsa cu unt. Intepati-l cu o furculita si bagati-l la cuptor vreo 10 minute, la foc mic (180 grade). Dupa 10 minute, turnati crema de lamaie peste blat si mai lasati la cuptor inca 10 minute, tot la foc mic.
Pentru bezea: Acoperiti o tava cu hartie de copt, si turnati zaharul peste, intr-un strat subtire. Bagati in cuptorul incins timp de 5-6 minute, la foc mic. Zaharul trebuie sa fie fierbinte, dar sa nu inceapa sa se topeasca. Cu un minut inainte sa fie gata zaharul, incepeti sa bateti albusurile spuma. Scoateti zaharul din cuptor si turnati putin cate putin peste albusuri. Dupa ce terminati de incorporat zaharul mai bateti albusurile cateva minute, pana sunt reci.
Turnati peste tarta bezeaua si mai bagati-o inca putin la cuptor, pana incepe sa se rumeneasca bezeaua (3-4 minute).
Comentarii (18):
Daca este cu lamaie si bezea nu are ce sa nuti placa!
Destul de scumpe ingredientele si cu destul de multe sanse ca prajitura sa nu iasa ca lumea
Toata familia a apreciat acest tort, mi-au cerut sa-l mai fac odata chiar a doua zi!
Imi place
Trebuie incercata
Foarte buna
Suna bine
Sper sa-mi placa
Buna si racoritoare de la crema de lamaie.
10 +