Amestecati ingredientele pentru aluat, dupa care dati la frigider minimum 30 de minute (eu de obicei il las peste noapte) dupa care il asezati in tava. Mai dati la frigider pentru 20 de minute, timp in care dati drumul la cuptor sa se incinte. Intepati aluatul cu furculita, din loc in loc, si asezati hartie pergament peste si boabe de fasole, ca sa nu se umfle aluatul.Dati la cuptor pentru aprox. 12 minute. Crema. Am frecat galbenusurile cu zahar pana s-au facut spuma, am adaugat zeama si coaja de lamaie si laptele. Le-am fiert cam 5 minute la bain marie, cu atentie sa nu se taie crema. Dupa ce a inceput sa se ingroasa, am dat-o de pe foc si am amestecat untul. Se pun visinele (eu am avut congelate, deci trebuie lasate sa se dezghete si sa se scurga de zeama, in prealabil) si peste ele se adauga crema. Albusurile ramase (de la cele trei oua) se bat bat cu sapte linguri rase de zahar. Se aseaza bezeaua peste tarta si se da la cuptor pentru 10 minute.
Comentarii (21):
Probabil ca la crema era necear si faina ca la budinca, altfel nu s a legat.E pacatde atitea ingrediente bune daca nu dati corect reteta!
Bezeaua nepatrunsa
Cuptorul nu se "incinte" se incalzeste, sau se incinge..Bezeaua nu se intareste in 10 minute.. In rest, reteta este interesanta !
Excelenta !...
Uuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaa
Este o reteta foarete buna
SUPERRRRR.................
Simpla si buna
Crema se ingroasa doar cu cele 3 galbenuse
sau lipseste ceva (amidon sau faina) din reteta?
Arata superb