Petitchef

Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea

Desert
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Amestecati ingredientele pentru aluat, dupa care dati la frigider minimum 30 de minute (eu de obicei il las peste noapte) dupa care il asezati in tava. Mai dati la frigider pentru 20 de minute, timp in care dati drumul la cuptor sa se incinte. Intepati aluatul cu furculita, din loc in loc, si asezati hartie pergament peste si boabe de fasole, ca sa nu se umfle aluatul.Dati la cuptor pentru aprox. 12 minute.
    Crema. Am frecat galbenusurile cu zahar pana s-au facut spuma, am adaugat zeama si coaja de lamaie si laptele. Le-am fiert cam 5 minute la bain marie, cu atentie sa nu se taie crema. Dupa ce a inceput sa se ingroasa, am dat-o de pe foc si am amestecat untul. Se pun visinele (eu am avut congelate, deci trebuie lasate sa se dezghete si sa se scurga de zeama, in prealabil) si peste ele se adauga crema.
    Albusurile ramase (de la cele trei oua) se bat bat cu sapte linguri rase de zahar. Se aseaza bezeaua peste tarta si se da la cuptor pentru 10 minute.


Poze

Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea
Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea - poza 2
Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea - poza 3

Întrebări:




Comentarii (21):

26/07/2014

Probabil ca la crema era necear si faina ca la budinca, altfel nu s a legat.E pacatde atitea ingrediente bune daca nu dati corect reteta!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
31/07/2013

Bezeaua nepatrunsa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/03/2015

Cuptorul nu se "incinte" se incalzeste, sau se incinge..Bezeaua nu se intareste in 10 minute.. In rest, reteta este interesanta !

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Excelenta !...

(0) (0) Abuz
22/06/2013

Uuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaa

(0) (0) Abuz
04/06/2013

Este o reteta foarete buna

(0) (0) Abuz
23/04/2013

SUPERRRRR.................

(0) (0) Abuz
21/04/2013

Simpla si buna

(0) (0) Abuz
27/02/2013

Crema se ingroasa doar cu cele 3 galbenuse
sau lipseste ceva (amidon sau faina) din reteta?

(1) (0) Abuz
27/02/2013

Arata superb

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tartă cu bezea cu lămâie
Tartă cu bezea cu lămâie
12 porții
2 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu lamaie - petitchef
Tarta cu lamaie - petitchef
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu capsune si crema de patiserie
Tarta cu capsune si crema de patiserie
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Sa vorbim despre Guacamole! Sa vorbim despre Guacamole! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează