Tarta cu visine si bezea
Ingrediente
6
Pentru blat:
Pentru umplutura:
Pentru decor:
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile.
Adaugam esenta, coaja de lamaie,macul,
praful de copt stins in zeama de lamaie
si faina. Framantam bine sa ne iasa un
aluat mai moale ,nu foarte vartos
pe care il vom intinde si il vom pune
intr-o forma unsa cu ulei si
tapetata cu faina.
Intepam aluatul din loc in loc,
cu o furculita.
Dam forma la cuptor pentru 6-7 minute
sa se coaca doar pe jumatate.
Pentru umplutura:
Punem pe foc apa cu zaharul si
lasam sa fiarba pana se formeaza
un sirop gros , in care vom adauga
visinele -fara samburi.
Oprim focul si lasam visinele sa se
raceasca in sirop. Dupa ce s-au racit
le scoatem, le scurgem bine si
le amestecam cu grisul.
Pentru decor:
Batem bine albusurile cu zaharul
si esenta pana obtinem bezeaua.
Scoatem forma din cuptor, presaram
3 linguri cu pesmet, adaugam amestecul
de visine, presaram din nou 3 linguri cu
pesmet iar deasupra repartizam
bezeaua .
Bagam din nou tarta la cuptor,
pentru inca 20-25 minute
la foc mic, avand grija sa nu ardem
bezeaua!
Siropul in care am tinut visinile il punem
din nou pe foc si il lasam sa fiarba pana se ingroasa bine.
Dupa ce scoatem tarta din cuptor,
o lasam sa se raceasca si o stropim cu
siropul de visine.
Taiem tarta cu un cutit inmuiat mereu in apa rece
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Este apetisanta
am gătit această rețetă
anonymous
Dupa 3 ore de chin am scos "o prajitura " nu este nici pe departe ce vrea sa fie :( esec total ) mai incerc.... spor pe viitor ;)
anonymous
Buna, felicitari
anonymous
Super prajitura
anonymous
Acum este la cuptor/deocamdata e yami-yami
anonymous
Delicios
anonymous
O fac si eu acum
anonymous
OK

cucos
Deliciu
anonymous
De abia astept sa iasa visinile sa o fac multumesc ,cred ca e o nebunie de buna!
Punctează această reţetă