Petitchef

Tarta cu visine si bezea

Desert
6 porții
20 min
20 min
Ușor

Ingrediente

6

Pentru blat:

Pentru umplutura:

Pentru decor:

Preparare

  • Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile.
    Adaugam esenta, coaja de lamaie,macul,
    praful de copt stins in zeama de lamaie
    si faina. Framantam bine sa ne iasa un
    aluat mai moale ,nu foarte vartos
    pe care il vom intinde si il vom pune
    intr-o forma unsa cu ulei si
    tapetata cu faina.
    Intepam aluatul din loc in loc,
    cu o furculita.
    Dam forma la cuptor pentru 6-7 minute
    sa se coaca doar pe jumatate.

    Pentru umplutura:

    Punem pe foc apa cu zaharul si
    lasam sa fiarba pana se formeaza
    un sirop gros , in care vom adauga
    visinele -fara samburi.
    Oprim focul si lasam visinele sa se
    raceasca in sirop. Dupa ce s-au racit
    le scoatem, le scurgem bine si
    le amestecam cu grisul.

    Pentru decor:

    Batem bine albusurile cu zaharul
    si esenta pana obtinem bezeaua.

    Scoatem forma din cuptor, presaram
    3 linguri cu pesmet, adaugam amestecul
    de visine, presaram din nou 3 linguri cu
    pesmet iar deasupra repartizam
    bezeaua .

    Bagam din nou tarta la cuptor,
    pentru inca 20-25 minute
    la foc mic, avand grija sa nu ardem
    bezeaua!


    Siropul in care am tinut visinile il punem
    din nou pe foc si il lasam sa fiarba pana se ingroasa bine.

    Dupa ce scoatem tarta din cuptor,
    o lasam sa se raceasca si o stropim cu
    siropul de visine.

    Taiem tarta cu un cutit inmuiat mereu in apa rece


Poze

Tarta cu visine si bezea
Tarta cu visine si bezea - poza 2
Tarta cu visine si bezea - poza 3

Întrebări:




Comentarii (16):

22/06/2015

Este apetisanta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/06/2014

Dupa 3 ore de chin am scos "o prajitura " nu este nici pe departe ce vrea sa fie :( esec total ) mai incerc.... spor pe viitor ;)

(0) (0) Abuz
19/02/2014

Buna, felicitari

(0) (0) Abuz
31/01/2014

Super prajitura

(0) (0) Abuz
23/06/2013

Acum este la cuptor/deocamdata e yami-yami

(0) (0) Abuz
14/06/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
13/06/2013

O fac si eu acum

(0) (0) Abuz
09/06/2013

OK

(0) (0) Abuz
cucos
cucos, 09/05/2013

Deliciu

(0) (0) Abuz
09/05/2013

De abia astept sa iasa visinile sa o fac multumesc ,cred ca e o nebunie de buna!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tartă cu bezea cu lămâie
Tartă cu bezea cu lămâie
12 porții
2 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu foietaj si cirese
Tarta cu foietaj si cirese
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tarta cu lamaie - petitchef
Tarta cu lamaie - petitchef
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta portugheza - varianta maxi
Tarta portugheza - varianta maxi
8 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează