Tava se unge cu unt cat sa ramana alba pe margini.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana si dubleaza volumul, se adauga esenta de vanilie, smantana si nuca.
Clatitele se taie fidea si se presara o parte din ele in tava, asa imprastiate.
Se pune jumatate din crema de nuca, se presara inca o parte din fideaua de clatite si se adauga restul de crema de nuca, se pune capac cu diferenta de fidea ramasa, ultima parte sa fie doar din cateva bucati, nu mult.
Se da la cuptorul incalzit la 150 grade Celsius timp de cca 40 de minute si nu, nu se usuca daca aceasta este intrebarea, focul este destul de slab.
Se scoate sufleul si se lasa la racit, se serveste cu gem/dulceata de caise. este foarte racoritoare daca se serveste dupa ce a stat in prealabil la frigider.
Aceasta reteta se pregateste mai ales cu clatitele ramase nefolosite si putin uscate...Propun o reteta mai simpla; se ruleaza clatitele cu umpluturah dorita (ex.branza sau cea de nuci de mai sus etc),se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin unt se toarn peste un amestec de ou cu smantana pregatit cu mirodenii dupa caz se tine la cuptor mediu pana se rumeneste usor. Pofta buna !!!
Cu asa o gandire incuiata "Pai dupa ce ne chinuim sa coacem atatea clatite, mai merita sa le tocam doar pentru un sufleu?", poate ar trebui sa nu te chinui nici sa le coci macar... poate ar trebui sa iei o lingura de faina, apa si ce mai trebuie, sa bagi in gura si sa fugi repede repede sa se amestece.. dupa inghiti la fel de repede.. of, of.. excelenta reteta!! Bravo strumfa! De fiecare data ne delectam cu retetele tale! Tine-o tot asa! FELICITARI
Pai dupa ce ne chinuim sa coacem atatea clatite, mai merita sa le tocam doar pentru un sufleu? Pana iese sufleul le umplem cu orice pentru desert sau aperitiv si gata! Ce ne mai complicam?
Comentarii:
Aceasta reteta se pregateste mai ales cu clatitele ramase nefolosite si putin uscate...Propun o reteta mai simpla; se ruleaza clatitele cu umpluturah dorita (ex.branza sau cea de nuci de mai sus etc),se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin unt se toarn peste un amestec de ou cu smantana pregatit cu mirodenii dupa caz se tine la cuptor mediu pana se rumeneste usor. Pofta buna !!!
Grozava reteta,dar cred ca dupa ce coc clatitele ma multumesc cu ele!
Excelent!
Deliciossss!!!!!!!!!!!!!!!bv pt reteta:*
ESTE FOARTE BUN,EXCELENT
Bravo!!
Cu asa o gandire incuiata "Pai dupa ce ne chinuim sa coacem atatea clatite, mai merita sa le tocam doar pentru un sufleu?", poate ar trebui sa nu te chinui nici sa le coci macar... poate ar trebui sa iei o lingura de faina, apa si ce mai trebuie, sa bagi in gura si sa fugi repede repede sa se amestece.. dupa inghiti la fel de repede.. of, of.. excelenta reteta!! Bravo strumfa! De fiecare data ne delectam cu retetele tale! Tine-o tot asa! FELICITARI
Pai dupa ce ne chinuim sa coacem atatea clatite, mai merita sa le tocam doar pentru un sufleu? Pana iese sufleul le umplem cu orice pentru desert sau aperitiv si gata! Ce ne mai complicam?
Abia astept s-o fac si eu
Bravo!
VREAU SA O INCEC IMEDIAT.CRED CA ESTE EXCELENTA