Petitchef

Prajitura Dobos

Desert
10 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Foi:

Crema:

Preparare

  • Se cerne faina, se adauga margarina tinuta la temperatura camerei, zaharul, mierea , oul batut bine, lg de amoniac, laptele si sare.
  • Se amesteca bine ingredientele, iar aluatul obtinut trebuie se fie, gen, aluat de cornulete , din care se face un sul, pe care il impartin in sase bucati egale. La mine nu erau prea egale dar asta e! le-ean egalat dupa ce am montata praji.
  • Folosim foi de copt, care le ungem cu ulei; aluatul se intinde in foi dreptunghiulare cam de 2 mm grosime si se coace pe fundul tavii, cam 13 minute.
  • Dar sa va spun modul de preparare :
    Galbenusurile se freaca cu zaharul si z. vanilat pana se deschid la culoare. Separat faina se amesteca cu cacaua apoi se pune laptele peste faina si se amesteca bine,inainte de al pune pe foc , ca sa nu faca cocoloase.
  • Se torn si galbenusurile frecate cu zahar, apoi se pune pe foc mic, si se invarte continu pentru a evita prinderea cremei de vas ciocolata se rupe in bucati mici sau se da prin razatoare.
  • Cand crema s-a ingrosat, luam vasul de pe foc, si il lasam la racit cam 15 minute. Adaugam ciocolata si amestecam bine pana la dizolvare.


Poze

Prajitura Dobos
Prajitura Dobos - poza 2
Prajitura Dobos - poza 3
Prajitura Dobos - poza 4

Întrebări:




Comentarii (16):

28/12/2013

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
EVELYNN, 16/11/2014

E usor sa comentezi,fara sa ai habar,nu judecati dupa criterii aiurite,eu chiar am testat reteta,am fost multumita de rezultat,e o prajitura buna!

(1) (0) Abuz
07/03/2014

O prazitura ur si simplu delicioasa

(0) (0) Abuz
17/12/2013

Bun bun bun:))))

(0) (0) Abuz
25/11/2013

Dobosul de pe vremea lui niculae avea si crema de vanilie : blat,crema cacao,blat,crema vanilie , blat etc si era o bunatate

(0) (0) Abuz
12/10/2013

Minunat

(1) (0) Abuz
12/05/2013

:)

(0) (0) Abuz
31/01/2013

Trebuie sa fie delicioasa o so prepar cat de curand

(1) (0) Abuz
22/12/2012

Este excelenta vei aunge un bucatar superb ...dupa mine

(1) (0) Abuz
13/12/2012

Super

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează