Se cerne faina, se adauga margarina tinuta la temperatura camerei, zaharul, mierea , oul batut bine, lg de amoniac, laptele si sare.
Se amesteca bine ingredientele, iar aluatul obtinut trebuie se fie, gen, aluat de cornulete , din care se face un sul, pe care il impartin in sase bucati egale. La mine nu erau prea egale dar asta e! le-ean egalat dupa ce am montata praji.
Folosim foi de copt, care le ungem cu ulei; aluatul se intinde in foi dreptunghiulare cam de 2 mm grosime si se coace pe fundul tavii, cam 13 minute.
Dar sa va spun modul de preparare : Galbenusurile se freaca cu zaharul si z. vanilat pana se deschid la culoare. Separat faina se amesteca cu cacaua apoi se pune laptele peste faina si se amesteca bine,inainte de al pune pe foc , ca sa nu faca cocoloase.
Se torn si galbenusurile frecate cu zahar, apoi se pune pe foc mic, si se invarte continu pentru a evita prinderea cremei de vas ciocolata se rupe in bucati mici sau se da prin razatoare.
Cand crema s-a ingrosat, luam vasul de pe foc, si il lasam la racit cam 15 minute. Adaugam ciocolata si amestecam bine pana la dizolvare.
Comentarii (16):
Excelent
E usor sa comentezi,fara sa ai habar,nu judecati dupa criterii aiurite,eu chiar am testat reteta,am fost multumita de rezultat,e o prajitura buna!
O prazitura ur si simplu delicioasa
Bun bun bun:))))
Dobosul de pe vremea lui niculae avea si crema de vanilie : blat,crema cacao,blat,crema vanilie , blat etc si era o bunatate
Minunat
:)
Trebuie sa fie delicioasa o so prepar cat de curand
Este excelenta vei aunge un bucatar superb ...dupa mine
Super