Petitchef

Prăjitură cu dovleac

Aromata...

Desert
8 porții
20 min
50 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Dovleacul ras se amestecă cu 3 linguri de zahăr și se pune la foc mic.
    Se amestecă ușor cu o lingură din când în când pentru 15-20 minute până obținem un piure.
  • Se lasă la răcit.
  • Cernem într-un castron făina cu sarea, scorțișoara, nucșoara și praful de ghimbir.
  • După ce s-a răcit dovleacul, se adaugă zahărul, ouăle unul câte, amestecând bine după fiecare.
  • Turnăm laptele călduț și amestecăm bine.
    Adăugăm în compoziție și amestecul de făină, amestecând ușor cu o lingură până la omogenizare.
  • Se toarnă într-o tavă unsă bine cu unt.
    Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 45-50 minute.
  • Se servește după ce s-a răcit, tăindu-se în bucățele potrivite.
    Poftă bună!


Întrebări:




Comentarii (14):

15/10/2019

Verificati ce postati

(0) (0) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 03/10/2018

Fara praf de copt nu creste si ramane o pasta cruda

(0) (0) Abuz
nairdas, 03/10/2018

"ReteteBauturi" esti VARZA !!!
Preferabil sa te apuci de baut. Ceea ce si cred ca faci !!!
In aceasta reteta, cine este "vedeta" ???
Cumva, dovleacul ???
Daca ai pus scortisoara, "vedeta" este scortisoara !!!
Gustul de dovleac NU se mai simte !!!
Multa prostie iti trebuie pentru a posta o asemenea porcarie !!!

(1) (1) Abuz
Olga9, 03/10/2018

Daca la gust e la fel ca aspectul ei din poza, e la pamant. Nu te atrage cu nimic. Seamana cu un chec facut in tava si taiat in patratele. Unde e culoarea aceea portocalie, atractiva a umpluturii din dovleac? Groaznic!

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Foarte buna

(0) (1) Abuz
03/03/2014

Super delicioasa

(0) (1) Abuz
03/03/2014

Dovleacul este f.bun, dar nu amestecat in toata compozitia intr-o reteta de tip chec. Din comoditate cred ca se procedeaza asa. II stirbim din gust si valoare facand o astfel de prajitura, iar aspectul, sincer, nu atrage.

(0) (0) Abuz
02/03/2014

Buna si sanatoasa.si daca mai adaugam si un pumn de nuca macinata este si mai si.

(0) (1) Abuz
02/03/2014

Forte delicos!

(0) (1) Abuz
02/03/2014

E super

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Colectie de retete cu dovleac Colectie de retete cu dovleac Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează