Prajitura "turnata "cu dovleac
Ingrediente
8
Cost estimat: 1.73Euros€ (0.22€/porție)
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Umplutura:
500 gdovleaczahar dupa gustobtional: nucsoara.scortisoara-dovleacul ras se pune la calit cu putin ulei si zaharul dupa gust ,dupa gust se poate adauga scortisoara si nucsoara-se tine pe foc pana scade zeama ,se lasa la racitPregatirea aluatului:-ouale,zaharul,laptele,uleiul si putina sare se mixeaza bine-se adauga pe rand faina in care a amestecat praful de copt si se omogenizeaza compozitia. - Se toarna in tava cu hartie de copt,1/2 din aluat si se da la cuptor pentru 10-15 minut.
- Se toarna compozitia de dovleac in strat uniform si se acopera cu restul de aluat-se introduce din nou la cuptor si se tine pana se rumeneste frumos-rece se pudreaza cu zahar si se portioneaza.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 320Kcal
- Carbo: 35.2g
- Grăsimi: 16.9g
- Grăsimi sat.: 2.6g
- Proteine: 6.1g
- Fibre: 0.9g
- Zahăr: 19.9g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 12
Informații nutriționale pentru 1 porție (88g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Cristina
A ieșit senzațională! Tata mi-a zis că are gust de plăcintă boierească :))
Eu am pus trei ouă în loc de două și am mai pus puțin lapte și puțină făină, ca să fie compoziție mai multă (tava mea e mai mare).
am gătit această rețetă
Olga
Am facut-o si eu, a iesit chiar buna! Cred ca se poate face si cu mar in loc de dovlea, sau branza... sau gem, depinde de ce mai aveti prin camara.
am gătit această rețetă
anonymous
!!!
am gătit această rețetă
anonymous
Se poate face si cu branza? Cu dovleac o am in cuptor si pare ca iese foarte bine.
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte buna, rapida, un desert delicios
am gătit această rețetă
anonymous
O reteta foarte buna.Eu am pus si nuca rasa.
am gătit această rețetă
anonymous
A iesit grozava, insa pentru o tava de cuptor trebuie dublata reteta.
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte buna~!!!!
am gătit această rețetă
anonymous
ACUM O FAC
am gătit această rețetă
anonymous
Arata apetisant...o incerc azi si vad daca merita stelutele pe care le-am dat...
am gătit această rețetă