Umplutura: 500 gdovleaczahar dupa gustobtional: nucsoara.scortisoara-dovleacul ras se pune la calit cu putin ulei si zaharul dupa gust ,dupa gust se poate adauga scortisoara si nucsoara-se tine pe foc pana scade zeama ,se lasa la racitPregatirea aluatului:-ouale,zaharul,laptele,uleiul si putina sare se mixeaza bine-se adauga pe rand faina in care a amestecat praful de copt si se omogenizeaza compozitia.
Se toarna in tava cu hartie de copt,1/2 din aluat si se da la cuptor pentru 10-15 minut.
Se toarna compozitia de dovleac in strat uniform si se acopera cu restul de aluat-se introduce din nou la cuptor si se tine pana se rumeneste frumos-rece se pudreaza cu zahar si se portioneaza.
A ieșit senzațională! Tata mi-a zis că are gust de plăcintă boierească :)) Eu am pus trei ouă în loc de două și am mai pus puțin lapte și puțină făină, ca să fie compoziție mai multă (tava mea e mai mare).
Comentarii (55):
A ieșit senzațională! Tata mi-a zis că are gust de plăcintă boierească :))
Eu am pus trei ouă în loc de două și am mai pus puțin lapte și puțină făină, ca să fie compoziție mai multă (tava mea e mai mare).
Am facut-o si eu, a iesit chiar buna! Cred ca se poate face si cu mar in loc de dovlea, sau branza... sau gem, depinde de ce mai aveti prin camara.
!!!
Se poate face si cu branza? Cu dovleac o am in cuptor si pare ca iese foarte bine.
Foarte buna, rapida, un desert delicios
O reteta foarte buna.Eu am pus si nuca rasa.
A iesit grozava, insa pentru o tava de cuptor trebuie dublata reteta.
Foarte buna~!!!!
ACUM O FAC
Arata apetisant...o incerc azi si vad daca merita stelutele pe care le-am dat...