Se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si o adaugam amestecului precedant alternand cu laptele.
Se curata merele, se dau pe razatoare sau se taie felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sunt calite se adauga un pic de scortisoara (1/2 lingurita) si se lasa sa se racoreasca.
Se tapeteaza tava cu foaie de copt sau unt (a mea a avut 25 cm/30 cm) si se toarna jumatate din aluat care se coace pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite deasupra apoi se toarna si restul de aluat si se mai coace cca. 40 de minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.
Comentarii (91):
Prea dulce si prea putin aluat pentru o tava asa mare!
Am facut aceasta prajitura si este excelenta !!!
Intr-adevar iese o prajitura foarte pufoasa si gustoasa
Foarte gustoasa am facut aseara in 10 minute na mai ramas nici urma de ea.
Este f buna... Am facut o de câteva ori astazi chiar o voi repeta... Soțul meu este înnebunit după ea.
Simplu, ieftin, gustos! Am făcut și cu dovleac și a ieșit super!
Este cea mai delicioasa reteta de prajitura cu mere Merita facuta!!!!
Usor de facut, rapid de mancat, delicioasa!
DELICIOASA, FARA COMENTARII, IAMY, IAMY
Foarte Buna !!