Prajitura cu dovleac si stafide
Usor, aerat, dar cu o consistenta bogata de dovleac si stafide. E cu siguranta un desert cu gust de toamna.
Ingrediente
8
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- În primul rând încălzim cuptorul la 200 de grade şi pregătim o formă ce copt cu hârtie de copt.
- Dolveacul îl răzuim şi, pentru că noi preferăm dovleac uşor gătit înainte de a fi folosit în prăjituri, îl punem într-o cratiţă cu 1 lingură de zahăr şi un praf de scorţişoară.
Îl lăsăm pe foc mediu pentru 5 minute până când dovleacul s-a înmuiat puţin. Oprim focul şi punem cratiţa deoparte să se răcorească. - Untul cu zahărul se freacă foarte, foarte bine până când obţinem o cremă spumoasă. Apoi adăugăm oul şi dovleacul şi mai mixăm câteva secunde pentru a le încorpora.
Separat cernem făina împreună cu praful de copt, sarea şi scorţişoara. Apoi, cu foarte mare grijă încorporăm întreaga cantitate de făină în compoziţia de unt şi dovleac.
Amestecăm uşor, uşor. doar până când sunt amestecate, nu trebuie să amestecăm prea mult pentru că după aceea prăjitura noastră nu va mai fi la fel de aerată. Adăugăm în cele din urmă şi stafidele şi turnăm întreaga compoziţie în forma de copt. - Coacem prăjiturica la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute, sau până la proba scobitorii.
O lăsăm să se răcorească puţin şi o pudrăm cu zahăr.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
20/10/2013
Cine ar fi crezut ca o sa mananc vreodata dovleac? Eu, care il detestam. Hmmmm......un deliciu dulce si plin de vitamine, adorat de toti membrii familiei. Delicios!!!
am gătit această rețetă
12/10/2013
Eu am pu sin robotul de bucatarie totul d ela inceput si a iesit repede si gustoasa! Dar e adevarat ca nu arata asa frumos ca in pozele astea, si nici asa aerata nu era. Dar e bun si asa pt cine nu are timp :)
am gătit această rețetă
07/01/2014
Am pregatit aceasta reteta inlocuind faina cu cea de orez ,iar la mijlocul prajituri inainte de coacere am adaugat dulceata de dovleac facuta de mine mi-a iesit foarte buna am s-o repet zilele astea