Prajitura cu crema de ciocolata si piersici
Ingrediente
10
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si romul si se bat din nou pina se intaresc . Se adauga galbenusurile , se amesteca doar prin rasturnare si apoi se pune faina, la fel, amestecata doar prin rasturnare pina ce se omogenizeaza aluatul.
- Se desarta repede in tava tapetata cu hirtie si se da la cuptor pentru 40 minute, la foc potrivit .Dupa ce e copt, se scoate si se lasa la racit si apoi se taie in 3, cu un cutit bine ascutit.
- Separat, 4 galbenusuri se mixeaza cu 200 g zahar intr-o craticioara si se pun deasupra unei alte cratite cu apa clocotita, amestecind continuu pina ce va totul va deveni ca o smintina subtire si omogena.
- Atunci se da la o parte si se pune imediat 50 g de cacao de buna calitate, neaparat cernuta prin sita inoxidabila, amestecindu-se mereu si se da la rece. In momentul in care crema s-a racit , se adauga un pachet de unt de 200 g si se amesteca pina ce va fi inglobat complet in crema .
- Se da la rece . Piersicile din compot se scurg si se taie feliute. Blatul taiat se insiropeaza usor cu siropul piersicilor si apoi incepem constructia prajiturii : peste blat se pune un rind de crema, se aseaza piersicile si se mai pune un rind de crema, apoi iar blat si crema-piersici- crema urmind ca deasupra sa punem tot crema si nu glazura.
- Peste ultimul strat de crema se pune ciocolata alba razuita marunt si bombonele colorate . Prajitura trebuie sa stea citeva ore la rece inainte de a fi servita.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 147Kcal
- Carbo: 20.5g
- Grăsimi: 4.2g
- Grăsimi sat.: 1.1g
- Proteine: 6.3g
- Fibre: 0.5g
- Zahăr: 12.4g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (66g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Pagina aceasta este plina de delicatese
anonymous
Oribilă!
anonymous
Super
anonymous
A iesit super reteta am facuto personal
Punctează această reţetă