Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se separa ouale; galbenusurile se freaca cu zahar si se adauga sare si faina. Se bate albusul si se adauga. Se intinde aluatul intr-o tava intinsa (de aragaz) tapetata cu hartie de copt
Se coace cca. 12-15 minute:Se rastoarna blatul pe un servet de bucatarie presarat cu zahar:si se indeparteaza hartia cu grija.
Se taie apoi 4 felii de marimea tavii de chec din aluatul rezultat:Se amesteca praful de budinca cu vin si zahar si se da in fiert, ca la o budinca obisnuita. Se ia de pe foc si se adauga untul; se raceste, amestecand.
Voi asa sa faceti, ca prinsa pana peste cap cu "gradinita de copii" care-mi era prin preajma, am lasat din neatentie budinca sa se raceasca si de-abia dup-aia am amestecat untul in ea, ceea ce, nesurprinzator, a dat nastere unei creme cu aspect taiat veti vedea in pozele de mai jos.
In fine se amesteca martipanul cu zahar pudra si se intinde pe o folie transparenta (de plastic), putin mai mare decat forma dreptunghiulara:Se transfera in tava cu ajutorul foliei si se apasa pe la colturi.
Se bate crema de vin cu telul/mixerul. Se intinde crema pe martipan iar deasupra se aseaza unul din blaturi. Se alterneaza straturile de crema cu celelalte 3 blaturi, sfarsind cu un blat.
Dupa cum va spuneam mai sus, am reusit sa "infrumusetez" crema oricum, boacana asta nu i-a alterat in niciun fel gustul minunat, ceea ce mi-a readus rapid zambetul pe buze.Se raceste prajitura cca. 2 ore...eu am lasat-o toata noaptea la frigider: apoi se rastoarna si se scoate folia de plastic.Se bate frisca si se orneaza prajitura cu struguri si frisca.
Daca nu utilizati praful de budinca ci clasicul amidon alimentar rezultatul ar fi fost acelasi dar mai sanatos,cu siguranta.Din partea mea nu aveti nota de trecere
Comentarii (11):
Arata excelent. Trebuie sa o fac neaparat, mai ales ca pare f. usoara de facut. Multumesc
O prajitura ametitoare
Trebuie sa fie f. bun ; o voi incerca si eu
Nu se pune punct dupa prescurtarile unitatilor de masura g, ml etc.
Daca nu utilizati praful de budinca ci clasicul amidon alimentar rezultatul ar fi fost acelasi dar mai sanatos,cu siguranta.Din partea mea nu aveti nota de trecere
Trebuie s-o incerc acum.
Arata sper
Am incercat-o este excelenta si foarte usor de pregatit
Este sooper
Voi incerca precis, chiar daca contine alcool