Prajitura aromata cu crema din vin rosu

Desert
Foarte ușor
1 h 30 m

Ingrediente

6

Pentru blat:

Pentru crema:

Preparare

Preparare1 oră
Gătire30 min
  • Se incalzeste cuptorul la 175 grade C.
    Se separa ouale; galbenusurile se freaca cu zahar si se adauga sare si faina. Se bate albusul si se adauga. Se intinde aluatul intr-o tava intinsa (de aragaz) tapetata cu hartie de copt
  • Se coace cca. 12-15 minute:Se rastoarna blatul pe un servet de bucatarie presarat cu zahar:si se indeparteaza hartia cu grija.
  • Se taie apoi 4 felii de marimea tavii de chec din aluatul rezultat:Se amesteca praful de budinca cu vin si zahar si se da in fiert, ca la o budinca obisnuita.
    Se ia de pe foc si se adauga untul; se raceste, amestecand.
  • Voi asa sa faceti, ca prinsa pana peste cap cu "gradinita de copii" care-mi era prin preajma, am lasat din neatentie budinca sa se raceasca si de-abia dup-aia am amestecat untul in ea, ceea ce, nesurprinzator, a dat nastere unei creme cu aspect taiat veti vedea in pozele de mai jos.
  • In fine se amesteca martipanul cu zahar pudra si se intinde pe o folie transparenta (de plastic), putin mai mare decat forma dreptunghiulara:Se transfera in tava cu ajutorul foliei si se apasa pe la colturi.
  • Se bate crema de vin cu telul/mixerul. Se intinde crema pe martipan iar deasupra se aseaza unul din blaturi. Se alterneaza straturile de crema cu celelalte 3 blaturi, sfarsind cu un blat.
  • Dupa cum va spuneam mai sus, am reusit sa "infrumusetez" crema oricum, boacana asta nu i-a alterat in niciun fel gustul minunat, ceea ce mi-a readus rapid zambetul pe buze.Se raceste prajitura cca. 2 ore...eu am lasat-o toata noaptea la frigider: apoi se rastoarna si se scoate folia de plastic.Se bate frisca si se orneaza prajitura cu struguri si frisca.

Punctează această reţetă

Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Arata excelent. Trebuie sa o fac neaparat, mai ales ca pare f. usoara de facut. Multumesc

abuz

anonymous

O prajitura ametitoare

abuz

anonymous

Trebuie sa fie f. bun ; o voi incerca si eu

abuz

anonymous

Nu se pune punct dupa prescurtarile unitatilor de masura g, ml etc.

abuz

anonymous

Daca nu utilizati praful de budinca ci clasicul amidon alimentar rezultatul ar fi fost acelasi dar mai sanatos,cu siguranta.Din partea mea nu aveti nota de trecere

abuz
Khrista

Khrista

Trebuie s-o incerc acum.

abuz

anonymous

Arata sper

abuz

anonymous

Am incercat-o este excelenta si foarte usor de pregatit

abuz

anonymous

Este sooper

abuz

anonymous

Voi incerca precis, chiar daca contine alcool

abuz
  • pagina 1 / 2