-
Home
-
Rețete
-
Desert
-
Prajitura cu spuma de pepene rosu
Prajitura cu spuma de pepene rosu
o prajitura racoroasa
Preparare
-
Blat:
se separa albusurile de galbenusuri
albusurile se bat spuma ca de bezea, cu zaharul
galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, si apoi peste ele se adauga albusurile
se omogenizeaza si apoi se adauga faina, praful de copt si esenta si se amesteca bine, pana se incorporeaza toata faina si nu sunt cocoloase
-
Compozitia rezultata se toarna intr o tava tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptorul, in prealabil incins, la 200 de grade
se lasa la cuptor pana se rumeneste frumos si se lasa la racit
-
Spuma de pepene:
miezul de pepenele se curata de seminte si se paseaza la blender
piureul obtinut se pune intr o oala, la foc mic, se adauga in el zaharul si se amesteca pana se topeste tot zaharul, si apoi se ia de pe foc
-
Gelatina se hidrateaza cu 5 linguri de apa si se topeste la cuptorul cu microunde
aceasta se adauga peste piureul de pepene
se amesteca bine compozitia si se da la frigider pana se intareste putin
frisca lichida se mixeaza bine pana se intareste si se adauga peste compozitia de pepene
in forma in care s a copt blatul se aseaza o folie alimentara, apoi se pune blatul si peste acesta se aseaza spuma de pepene
-
Se lasa la frigider circa 12 14 ore
Poze
Întrebări:
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete
Comentarii:
Foarte buna si racoroasa
Minunata