Petitchef

Prajitura cu spuma de fructe de padure

Desert
10 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Pentru blat:

Pentru spuma:

Preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 180º C. Pentru blat, se bate untul cu zaharul, apoi se adauga amestecand faina, praful de copt, vanilia, ouale si galbenusurile. Se toarna compozitia intr-o forma cu fund detasabil, cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor 30 de minute, pana cand se coace si creste.
  • Se scoate blatul din forma, cu tot cu hartia de copt, i se lasa la racit. Dupa ce s-a racit complet, se taie in jumatate pe orizontala. Se curata forma de copt si se tapeteaza cu folie alimentara. Se asaza prima jumatate de blat in forma .Pentru spuma, se pun fructele intr-o cratita pe foc mic pana incep sa fiarba acestea vor lasa zeama, asa ca nu este nevoie sa fie adaugata apa.
  • Se pudreaza cu 3-4 linguri de zahar.Nu trebuie indulcite foarte tare, pentru ca mai tarziu se vor amesteca cu o bezea indulcita. Se amesteca totul intr-un blender si se face piure, apoi se strecoara printr-o sita. Ar trebui sa rezulte aproximativ 250 gr de piure. Se inmoaie gelatina in trei linguri de apa rece, apoi se amesteca in piureul fierbinte si se lasa deoparte sa se raceasca.
  • Se bat albusurile pana cand se intaresc. Apoi se incorporeaza zaharul brun fin, in patru transe. Se bate in continuare pana cand se obtine o bezea batoasa si lucioasa. Se incorporeaza piureul de fructe, apoi frisca. Se toarna compozitia pe blatul din forma de copt, apoi se asaza cealalta jumatate de blat deasupra, cu partea cu hartie de copt in sus.
  • Se lasa la congelator pana cu 40 de minute 1 or inainte de a fi servit, apoi se scoate din congelator si se inl?tura hartia de copt. De asemenea, se scoate din forma si se inlatura folia alimentara. Pentru servit, se pudreaza cu zahar.

Rețete inrudite

YouTube

Prajitura-fursec


Poze

Prajitura cu spuma de fructe de padure
Prajitura cu spuma de fructe de padure - poza 2
Prajitura cu spuma de fructe de padure - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

07/02/2012

Foarte buna si usor de facut ;)

(0) (0) Abuz
Cocolino
Cocolino, 12/01/2011

Dfgghj

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează