Ouale se separa.Galbenusul se mixeaza cu 150g zahar, se adaoga apa, vanilia, coaja rasa de lamiie , faia si albusul de ou batut spuma cu restul de zahar.
Astfel aluatul preparat se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt sau unsa si bine infainata.Totul se coace la 180°C ca . 25-30 minute. Dupa copats e scoate pe gratarulde bucatarie la racit. Intr-e timp se prepara crema .
CREMA: Aici trebuie sa specific ca, daca se doreste se poate prepara prajitura clasic, numai cu brinza si frisca, sau cu diferite fructe, proaspete, din compot sau congelate.
CREMA: Gelatina se pune la inmuiat in apa rece ca 5 minute. Brinza se mixeaza cu zaharul, zaharul vaniliat si 200 ml din suc/nectar sau pireul de fructe. Ca. 50ml din sucul/nectarul sau pieul de fructe se incalzeste si in el se dizolva gelatina inmuiata si stoarsa bine.
Aceasta se adaoga la amestecul de brinza , se mixeaza bine si se pune la frigider. Smintina pentru frisca se bate bine pina ce a devenit frisca si se adaoga la crema de brinza,dar doar atunci cind observam ca aceasta a inceput sa se gelatineze.Astfel amestecul de brinza si frisca bine incorporate una cu alta se pun dinou la frigider . Blatul de prajitura se taie in doua pe orizontal.
Blatul de jos daca dorim il putem unge cu marmelada putin incalzita , de recomandat din fructele folosite la crema. Recomad ca blaturile inainte sa fie umplute cu crema sa se insiropeze putin.Astfel blatul prajiturii nu este f. uscat. Intr-e blaturi se intinde 2/3 din crema, iar 1/3 din rema se intinde deasupra prajiturii, peste care turnam jeleul.
Comentarii:
Arata bine