Untul se mixeaza bine cu zharul, oul, priza de sare, scortisoara si coaja de lamie. In continuare se adaoga smintina sau iaurtul si faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic nici prea moale nici prea ater. Eventual se mai adaoga ceva faina sau lapte.In functie de calitatea si proprietetile ingredientelor. Alutul se pune intr-un loc racoros sa odihneasca.pina ce crema peajituraii se raceste.
Caisele se spala si li-se scot simburii, dupa care se mixeaza pina devin preccum un piure, impreuna cu zaharul budinca si grisul. Totul se pune pe foc potrivit si amestecind mereu se lasa sa fiarba pina se ingroasa.se lasa deoparte sa se racesca bine.
Caisele se spala si li-se scot simburii, dupa care se mixeaza pina devin preccum un piure, impreuna cu zaharul budinca si grisul. Totul se pune pe foc potrivit si amestecind mereu se lasa sa fiarba pina se ingroasa.se lasa deoparte sa se racesca bine.
Cu ajutorul foliei se aseaza prima foaie in tava si se introduce la copt ca. 10-15 minute la 180°C. Intr-e timp se intinde a doua parte de aluat.
Peste primul aluat care l-am copt putin se pune si se niveleaza egal crema de caise, iar peste crema se aseaza a doua foaie de aluat si se inteapa cu furculita din loc in loc.
Totul se introduce dinou in cuptorul preincins la 180°C. pentru ca 30 minute.
Comentarii:
A ieşit extraordinar de bine!
Superrrrrrrrrrrrrrrrr