Prajitura rapida cu iaurt si fructe de padure
Ingrediente
5
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Spre deosebire de alte retete, la aceasta este indicat sa se foloseasca ingredientele cat mai reci. Iaurtul si frisca le-a scos din frigider chiar in momentul prepararii. Pentru inceput a pus gelatina intr-o craticioara, impreuna cu cateva linguri de apa sa se umfle.
- Iaurtul l-a amestecat cu zaharul si apoi a batut frisca spuma. Gelatina se incalzeste putin cat sa se dizolve, cu grija sa nu fiarba pentru ca la fiert se distruge si prajitura nu se va mai intari.
- Iaurtul, gelatina si frisca se amesteca bine pana la omogenizare. Intr-o tava se aseaza o foaie de tort , se toarna crema si apoi se presara cat mai uniform fructele de padure. Daca se folosesc fructe congelate, nu amestecati prea mult, vor pata compozitia de iaurt.
- Se niveleaza usor cu o lingura si apoi se acopera cu o alta foaie de tort. Se lasa la rece cateva ore sa se intareasca. Dupa ce s-a intarit crema, se scoate din frigider si se prepara glazura de ciocolata . Se intinde uniform peste prajitura si se lasa sa se intareasca inainte sa fie taiata.
- A intors prajitura ca sa verific consistenta ei, dar este mult mai usor sa o ornati in tava in care a fost preparata. Marginea de ciocolata nu se va prelinge pe lateral.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Superrrrr
anonymous
Cred ca este delicios o sa o prepar si eu
anonymous
Super buna!
anonymous
Foarte ceruta de cei dragi...
anonymous
Este ok
anonymous
Delicioasa
anonymous
Sigur o s-o fac in acest wd
anonymous
Cred ca e delicioasa de vara
anonymous
Este o prajitura f f f buna si deosebita,facuta cu fructe proaspete.
anonymous
Foarte buna
Punctează această reţetă