Spre deosebire de alte retete, la aceasta este indicat sa se foloseasca ingredientele cat mai reci. Iaurtul si frisca le-a scos din frigider chiar in momentul prepararii. Pentru inceput a pus gelatina intr-o craticioara, impreuna cu cateva linguri de apa sa se umfle.
Iaurtul l-a amestecat cu zaharul si apoi a batut frisca spuma. Gelatina se incalzeste putin cat sa se dizolve, cu grija sa nu fiarba pentru ca la fiert se distruge si prajitura nu se va mai intari.
Iaurtul, gelatina si frisca se amesteca bine pana la omogenizare. Intr-o tava se aseaza o foaie de tort , se toarna crema si apoi se presara cat mai uniform fructele de padure. Daca se folosesc fructe congelate, nu amestecati prea mult, vor pata compozitia de iaurt.
Se niveleaza usor cu o lingura si apoi se acopera cu o alta foaie de tort. Se lasa la rece cateva ore sa se intareasca. Dupa ce s-a intarit crema, se scoate din frigider si se prepara glazura de ciocolata . Se intinde uniform peste prajitura si se lasa sa se intareasca inainte sa fie taiata.
A intors prajitura ca sa verific consistenta ei, dar este mult mai usor sa o ornati in tava in care a fost preparata. Marginea de ciocolata nu se va prelinge pe lateral.
Comentarii (14):
Superrrrr
Cred ca este delicios o sa o prepar si eu
Super buna!
Foarte ceruta de cei dragi...
Este ok
Delicioasa
Sigur o s-o fac in acest wd
Cred ca e delicioasa de vara
Este o prajitura f f f buna si deosebita,facuta cu fructe proaspete.
Foarte buna