Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se toarna zaharul si zaharul vanilat putin cate putin si se bat pana iese o spuma tare.
Separat, galbenusurile se amesteca cu 1 lingura de ulei si 1 lingura de apa si se toarna peste compozitia rezultata mai sus.
Se adauga faina in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus(nu in cerc).
Se prepara o tava cu pergament si cu ulei, se toarna compozitia in tava, se baga la cuptor la foc mediu.
In timp ce prajitura este in cuptor, pregatim siropul. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, cu un cutit umezit taiem patratele patratele, apoi insiropam si o lasam la racit.
Chiar acum am terminat aceasta prajitura de copt,..a iesit foarte buna la gust,dar tava mea a fost prea mare...data viitoare voi face portie dubla...multumesc..
Comentarii (40):
Foarte buna prajitura. extraordinar.
Este gustoasa
Foarte buna aceasta prajitura!
Chiar acum am terminat aceasta prajitura de copt,..a iesit foarte buna la gust,dar tava mea a fost prea mare...data viitoare voi face portie dubla...multumesc..
Tare de tot reteta bravo tie!
SUPER DE SUPER
Excelent!!!
Bunaaaa si usoara
Foarte gustoasa trebue facuta si savurata
Ia-mi este dulce rau