Ouale se separa, iar galbenusurile se bat spuma cu 8 linguri zahar.Se adauga untul moale la temperatura camerei .Se mixeaza bine sa rezulta ca o crema fina Se adauga faina, praful de copt coaja de lamaie si laptele si se mixeaza toate.
Aluatul se intinde in tava pregatita cu hartia de copt, si se niveleaza usor. Deasupra se pun fructele stoarse bine,dar fara sa le apasati .Se da la cuptor pentru circa 25 minute.
Intr-e timp se bat albusele spuma cu cele 8 linguri de zahar ramase.Se adauga putina zeama de lamaie.Se scoate prajitura din cuptor dupa 25 de minute,se intinde bezeaua deasupra,si se da la cuptor maxim 12 minute la temperatura mijlocie.Se lasa la rece aproximativ 10 minute.
Spuma de fructe:Adaugam cele 10 grame gelatina in 100 ml apa rece sa se inmoaie.Siropul care s-a scurs din fructele de padure se incalzeste pe foc mic fara sa fiarba cu 5 linguri pline de zahar.Se ia de pe foc si se dizolva gelatina inauntru.Se amesteca in compozitie pina ce se raceste.
In siropul care ajunge sa se intareasca se inglobeaza frisca care a fost batuta cu 3 linguri zahar.Spuma putin lichida se da la rece pentru vreo 20 minute. Adaugam aceasta spuma peste bezeaua din albusuri.Se decoreaza dupa imaginatie.Merita incercata ca e foarte buna si nu prea dulce sectiunea.
Comentarii:
Forte buna si unsora de facut!!
Foarte buna
Am s-o fac de ziua fiului meu
E fantastica!!!!!!
Foarte faina!!!!
Foarte bine mi-a iesit si e foarte buna nu e deloc gretoasa!!!